Tort `Dinozaur` pentru nepotelul meu

Complexitate
ridicata
Tort `Dinozaur` pentru nepotelul meu

Ingrediente

  • BLAT
  • 450 g unt se amesteca cu
  • 150 g azhar
  • se adauga pe rand
  • 8 galbenusuri
  • 425 g faina se amesteca cu
  • 2 lingurite de praf de copt si
  • praf de sare
  • 150 ml lapte batut se amesteca cu
  • 2 lingurite esenta de vanilie si
  • 1 lingurita de esenta de migdale
  • Faina si laptele batut se adauga, intercalat, peste amestecul de unt
  • 8 albusuri se bat spuma tare cu 175 gr zahar
  • Se adauga peste primul amestec, se omogenizeaza, se pune in tava unsa si tapetata cu hartie de copt Se coace la foc mic (330 F sau 170 C) pentru o ora si jumatate La mijlocul perioadei de coacere se acopera blatul ca sa prevenim arderea lui Se ia pro

Mod de preparare

Pentru asamblarea dinozaurului avem nevoie de
2 blaturi
crema pentru umplut blaturile
crema pentru decorat. Cantitatile variaza in functie de marimea animalului

Eu am folosit crema de cremes, reteta mea si frisca pentru decor.

http://www. reteteculinare. ro/carte_de_bucate/dulciuri/cremesh_cremsnit-2207/

aici e reteta... bomboane pentru restul decorului si nuca de cocos prajita pentru iarba preistorica.

Modul de ansamablare se intelege mai bine din poze decat din explicatii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
2
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
4
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Tocana de gogonele
5
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata