Ideea acestei prăjituri mi-a venit răsfoind o revistă , iar dacă se înlocuieste iaurtul cu unul de soia, respectiv laptele cu lapte de soia îndulcit sau de migdale, avem o veritabilă rețetă de post.
Pentru început, pasam sfecla sub forma unui piure, eu doar am maruntit-o la robot, preferand să rămână și bucăți mai maricele.
Preincalzim cuptorul la 160 de grade Celsius, pregatim o formă cu diametrul de 20 de cm.
Amestecăm sfecla maruntita cu restul ingredientelor, un praf de sare, așezăm compoziția rezultată în tavă, o coacem cca. 55 de minute.
După ce se răcește, amestecăm toate ingredientele pentru glazura, le lăsăm la foc mic până se îngroașă.
După ce se răcește puțin glazura, o turnam peste tort, presaram fulgi de ciocolată și îl servim ornat cu fructe , frunze de mentă, alături de o dulceață acrisoara.
E fantastic, merită încercat, blatul e moale, pufos, ciocolatos și de ce nu, mai sănătos decât un desert obișnuit !
Poftă bună!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii