Ideea acestei prăjituri mi-a venit răsfoind o revistă , iar dacă se înlocuieste iaurtul cu unul de soia, respectiv laptele cu lapte de soia îndulcit sau de migdale, avem o veritabilă rețetă de post.
Pentru început, pasam sfecla sub forma unui piure, eu doar am maruntit-o la robot, preferand să rămână și bucăți mai maricele.
Preincalzim cuptorul la 160 de grade Celsius, pregatim o formă cu diametrul de 20 de cm.
Amestecăm sfecla maruntita cu restul ingredientelor, un praf de sare, așezăm compoziția rezultată în tavă, o coacem cca. 55 de minute.
După ce se răcește, amestecăm toate ingredientele pentru glazura, le lăsăm la foc mic până se îngroașă.
După ce se răcește puțin glazura, o turnam peste tort, presaram fulgi de ciocolată și îl servim ornat cu fructe , frunze de mentă, alături de o dulceață acrisoara.
E fantastic, merită încercat, blatul e moale, pufos, ciocolatos și de ce nu, mai sănătos decât un desert obișnuit !
Poftă bună!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii