Tort de sfecla rosie cu ciocolata

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de sfecla rosie cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 de ml ulei de floarea soarelui
  • 175 de grame sfeclă roșie fiartă sau coaptă
  • 175 de grame zahăr brun
  • 200 de grame făină albă pentru patiserie
  • 1 plic praf de copt
  • 200 de grame iaurt
  • 2 lingurițe esența de vanilie naturală
  • Pentru glazura:
  • 100 de grame zahăr pudră
  • 50 de grame ciocolată neagră 75%
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri lapte
  • Pentru topping:
  • Zmeură, mure proaspete sau congelate
  • Zahar pudra
  • Fulgi de ciocolată
  • Frunze de mentă
  • Dulceață acrisoara
  • Zahăr pudră
  • 50 de grame cacao

Mod de preparare

Ideea acestei prăjituri mi-a venit răsfoind o revistă , iar dacă se înlocuieste iaurtul cu unul de soia, respectiv laptele cu lapte de soia îndulcit sau de migdale, avem o veritabilă rețetă de post.
Pentru început, pasam sfecla sub forma unui piure, eu doar am maruntit-o la robot, preferand să rămână și bucăți mai maricele.
Preincalzim cuptorul la 160 de grade Celsius, pregatim o formă cu diametrul de 20 de cm.
Amestecăm sfecla maruntita cu restul ingredientelor, un praf de sare, așezăm compoziția rezultată în tavă, o coacem cca. 55 de minute.
După ce se răcește, amestecăm toate ingredientele pentru glazura, le lăsăm la foc mic până se îngroașă.
După ce se răcește puțin glazura, o turnam peste tort, presaram fulgi de ciocolată și îl servim ornat cu fructe , frunze de mentă, alături de o dulceață acrisoara.
E fantastic, merită încercat, blatul e moale, pufos, ciocolatos și de ce nu, mai sănătos decât un desert obișnuit !
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat
Bucataras.RO

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat

Cozonacul fără frământare sau cu frământare redusă este o bunătate cu un aluat pufos și umplutură...

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti