Tort de inghetata cu alune

Portii
10
Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Tort de inghetata cu alune

Ingrediente

  • 4 galbenusuri,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 varf de sare,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • 300 ml lapte caldut,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 1 pastaie de vanilie,
  • 50 g ciocolata cu lapte,
  • 50 g ciocolata amaruie,
  • Alune nesarate

Mod de preparare

Tort de inghetata intr-o combinatie delicioasa de vanilie, ciocolata si alune.

Mod de preparare:
Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator cu o zi inainte.

Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul mai gros, se freaca cu zaharul, semintele de la o pastaie de vanilie, zeama de lamaie si un praf de sare, pana devin spumoase si albe. Se toarna in fir subtire laptele cald (dar nu fierbinte) peste oua si se bate cu telul pentru a o face mai spumoasa. Compozitia se pune la fiert pe aragaz, la foc mic, pana se ingroasa un pic. Daca se taie, nu va faceti griji, caci se poate folosi in continuare. Se lasa la racit.

Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale.
Se bate un pic cu mixerul si crema de oua, apoi se separa in doua vase. Unul ramane cu vanilie, in celalalt se adauga ciocolata cu lapte si cea amaruie si se amesteca bine, sa se topeasca ciocolata. Se adauga frisca in fiecare vas, omogenizand.

Se toarna inghetata de vanilie in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti).
Eu am dat la aparat numai aroma cu vanilie, pe cea de ciocolata am turnat-o direct intr-o tava de chec (in care am pus folie alimentara), pentru ca mi s-a parut destul de consistenta.
Se toarna apoi si inghetata de vanilie astfel formata in tava de chec si apoi alunele nesarate maruntite, astfel incat atunci cand vom rasturna tortul de inghetata, stratul de alune va veni deasupra. Se da la congelator.

Daca nu aveti aparat special de facut inghetata, turnati aromele pe rand, in tava de chec cu folie alimentara si dati la congelator.

Timpul practic de pregatire este de aprox 1h 40min.

Portii: 10

Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/07/tort-de-inghetata-cu-alune.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Bulionul Meu de Rosii
4
Parteneri
Desert prajitura cu struguri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu struguri

Prăjitură cu foi de miere, cremă de vanilie, glazură de ciocolată şi struguri albi.

Desert prajitura cu struguri
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia