Tort de inghetata intr-o combinatie delicioasa de vanilie, ciocolata si alune.
Mod de preparare:
Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator cu o zi inainte.
Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul mai gros, se freaca cu zaharul, semintele de la o pastaie de vanilie, zeama de lamaie si un praf de sare, pana devin spumoase si albe. Se toarna in fir subtire laptele cald (dar nu fierbinte) peste oua si se bate cu telul pentru a o face mai spumoasa. Compozitia se pune la fiert pe aragaz, la foc mic, pana se ingroasa un pic. Daca se taie, nu va faceti griji, caci se poate folosi in continuare. Se lasa la racit.
Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale.
Se bate un pic cu mixerul si crema de oua, apoi se separa in doua vase. Unul ramane cu vanilie, in celalalt se adauga ciocolata cu lapte si cea amaruie si se amesteca bine, sa se topeasca ciocolata. Se adauga frisca in fiecare vas, omogenizand.
Se toarna inghetata de vanilie in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti).
Eu am dat la aparat numai aroma cu vanilie, pe cea de ciocolata am turnat-o direct intr-o tava de chec (in care am pus folie alimentara), pentru ca mi s-a parut destul de consistenta.
Se toarna apoi si inghetata de vanilie astfel formata in tava de chec si apoi alunele nesarate maruntite, astfel incat atunci cand vom rasturna tortul de inghetata, stratul de alune va veni deasupra. Se da la congelator.
Daca nu aveti aparat special de facut inghetata, turnati aromele pe rand, in tava de chec cu folie alimentara si dati la congelator.
Timpul practic de pregatire este de aprox 1h 40min.
Portii: 10
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/07/tort-de-inghetata-cu-alune.html
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAm cules hribi de toamna si m-am gandit ca ar fi foarte buni cu paste , smantana si parmesan razuit mare.
Farfalle cu hribi si smantanaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii