Tort de inghetata cu alune

Portii
10
Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Tort de inghetata cu alune

Ingrediente

  • 4 galbenusuri,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 varf de sare,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • 300 ml lapte caldut,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 1 pastaie de vanilie,
  • 50 g ciocolata cu lapte,
  • 50 g ciocolata amaruie,
  • Alune nesarate

Mod de preparare

Tort de inghetata intr-o combinatie delicioasa de vanilie, ciocolata si alune.

Mod de preparare:
Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator cu o zi inainte.

Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul mai gros, se freaca cu zaharul, semintele de la o pastaie de vanilie, zeama de lamaie si un praf de sare, pana devin spumoase si albe. Se toarna in fir subtire laptele cald (dar nu fierbinte) peste oua si se bate cu telul pentru a o face mai spumoasa. Compozitia se pune la fiert pe aragaz, la foc mic, pana se ingroasa un pic. Daca se taie, nu va faceti griji, caci se poate folosi in continuare. Se lasa la racit.

Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale.
Se bate un pic cu mixerul si crema de oua, apoi se separa in doua vase. Unul ramane cu vanilie, in celalalt se adauga ciocolata cu lapte si cea amaruie si se amesteca bine, sa se topeasca ciocolata. Se adauga frisca in fiecare vas, omogenizand.

Se toarna inghetata de vanilie in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti).
Eu am dat la aparat numai aroma cu vanilie, pe cea de ciocolata am turnat-o direct intr-o tava de chec (in care am pus folie alimentara), pentru ca mi s-a parut destul de consistenta.
Se toarna apoi si inghetata de vanilie astfel formata in tava de chec si apoi alunele nesarate maruntite, astfel incat atunci cand vom rasturna tortul de inghetata, stratul de alune va veni deasupra. Se da la congelator.

Daca nu aveti aparat special de facut inghetata, turnati aromele pe rand, in tava de chec cu folie alimentara si dati la congelator.

Timpul practic de pregatire este de aprox 1h 40min.

Portii: 10

Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/07/tort-de-inghetata-cu-alune.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
5
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Parteneri
Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea

Delicii de Paste Va invit sa incercati o prajitura delicioasa cu mere. Data viitoare cand o voi face, voi pune cel putin 1.5...

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat