Tort cu mere

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu mere

Ingrediente

  • -4 oua,
  • -4 linguri faina de grau,
  • -9 linguri zahar,
  • -1 esenta de vanilie,
  • -1 plic praf de copt,
  • -1 praf de sare,
  • -100 ml.ulei,
  • -50 gr.unt,
  • -350 gr.gem de dovleac sau se poate pune gem de pere,mere,
  • -7 mere,
  • -1 lingurita mica de scortisoara.

Mod de preparare

-Se curata merele de cotoare si de coaja.
-Se pun 5 linguri de zahar intr-o tava si se caramelizeaza.Peste caramel se pun merele curatate si fara cotoare,se umplu merele cu gem de dovleac,se introduce in mijlocul merelor peste gem cate un cubulet de unt,se stropesc cu putina scortisoara si se dau la cuptor la foc mare pentru circa 15 minute dupa care se scot.
-Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se pun la robot cu un praf de sare si se mixeaza la viteza maxima,pana se fac spuma.
-Se pun galbenusurile intr-un castron,se adauga zaharul si se mixeaza cu mixerul de mana pana devin o pasta,apoi se adauga uleiul si se continua mixarea,se adauga si esenta de vanilie,restul de gem de dovleac si se mixeaza pana la incorporare completa,apoi se scoate mixerul din activitate.
-Se adauga faina de grau in amesctec cu praful de copt si se incorporeaza cu o paleta de sus in jos pana se omogenizeaza,apoi se adauga albusurile spuma si usor cu paleta.
-Se toarna compozitia peste merele ce au fost scoase din cuptor.Compozitia trebuie sa acopere merele si un pic chiar mai mult,se da tava la cuptor pentru circa 20-25 minute la foc potrivit si cand se rumeneste frumos,se scoate tava si se lasa pret de cateva ore sa se racoreasca si sa se intrepatrunda aromele,dupa care se rastoarna pe un platou si se portioneaza,la cate arome are tortul nostru nu mai este necesar sa fie ornat,este frumos si absolut delicios asa cum este.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Sos (dip) de Usturoi
4
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Dulceata de visine
Bucataras.RO

Dulceata de visine

Eu fac dulceata cum am mostenit de la bunica kg/kg, fara alte adaugiri.

Dulceata de visine
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce