Tort cu mere

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu mere

Ingrediente

  • -4 oua,
  • -4 linguri faina de grau,
  • -9 linguri zahar,
  • -1 esenta de vanilie,
  • -1 plic praf de copt,
  • -1 praf de sare,
  • -100 ml.ulei,
  • -50 gr.unt,
  • -350 gr.gem de dovleac sau se poate pune gem de pere,mere,
  • -7 mere,
  • -1 lingurita mica de scortisoara.

Mod de preparare

-Se curata merele de cotoare si de coaja.
-Se pun 5 linguri de zahar intr-o tava si se caramelizeaza.Peste caramel se pun merele curatate si fara cotoare,se umplu merele cu gem de dovleac,se introduce in mijlocul merelor peste gem cate un cubulet de unt,se stropesc cu putina scortisoara si se dau la cuptor la foc mare pentru circa 15 minute dupa care se scot.
-Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se pun la robot cu un praf de sare si se mixeaza la viteza maxima,pana se fac spuma.
-Se pun galbenusurile intr-un castron,se adauga zaharul si se mixeaza cu mixerul de mana pana devin o pasta,apoi se adauga uleiul si se continua mixarea,se adauga si esenta de vanilie,restul de gem de dovleac si se mixeaza pana la incorporare completa,apoi se scoate mixerul din activitate.
-Se adauga faina de grau in amesctec cu praful de copt si se incorporeaza cu o paleta de sus in jos pana se omogenizeaza,apoi se adauga albusurile spuma si usor cu paleta.
-Se toarna compozitia peste merele ce au fost scoase din cuptor.Compozitia trebuie sa acopere merele si un pic chiar mai mult,se da tava la cuptor pentru circa 20-25 minute la foc potrivit si cand se rumeneste frumos,se scoate tava si se lasa pret de cateva ore sa se racoreasca si sa se intrepatrunda aromele,dupa care se rastoarna pe un platou si se portioneaza,la cate arome are tortul nostru nu mai este necesar sa fie ornat,este frumos si absolut delicios asa cum este.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza de vaci
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
5
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Parteneri
Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapa
Bucataras.RO

Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapa

Am vazut undeva pe site si am zis sa incerc. Nu am regretat. Foarte bune au fost.

Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapa
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia