Tort cu crema de iaurt moca si pere

Portii
12
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de iaurt moca si pere

Ingrediente

  • pere fierte in vin sau din compot
  • Blat:
  • 5 oua
  • 125 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 70 gr faina
  • 70 gr amidon de porumb
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 gr jeleu de fructe de padure
  • Crema moca:
  • 250 gr iaurt cremos
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 lingura esenta de cafea
  • 1 lingurita ness
  • 400 ml frisca
  • Decor:
  • 300 ml frisca
  • pere fierte in vin sau din compot
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Blat:
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile. Amestecam usor in compozitie esenta de lamaie si faina impreuna cu praful de copt. Coacem blatul intr-o forma rotunda de 24-25 cm diametru.
Dupa ce s-a racit, se sectioneaza pentru a avea doua foi.

Crema moca:
Iaurtul se amesteca cu zaharul, cafeaua si esenta de cafea. Frisca batuta spuma se amesteca la iaurt.

Prepararea perelor:
Curatam perele de coaja si cotor. Le taiem pe jumatate si le punem intr-o cratita. Turnam peste pere 2 cani de vin alb dulce, 1 cana de zahar, 2-3 bastoane de scortisoara si o steluta de anason. Daca perele nu sunt bine acoperite de lichid, mai completam cu apa. Lasam perele sa fiarba aprox 15 min. Se scurg si se lasa sa se raceasca.

Prepararea jeleului:
Fructele de padure se pun in blender, impreuna cu 1 cana de zahar. Se pune piureul pe foc pana incepe sa clocoteasca. Se da deoparte si adaugam 1 lingurita de gelatina hidratata si racita.

Prindem un inel detasabil in jurul blatului. Peste prima foaie de blat, intindem jeleul din fructe de padure, inainte de a se fi racit complet. Asezam jumatatile de pere una langa alta, peste jeleu. Intindem crema moca peste pere si asezam al doilea blat. Insiropam acest blat de deasupra cu siropul ramas de la fierberea perelor. Dam la rece cateva ore.
Decoram tortul cu frisca, felii de pere fierte si ciocolata rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia