Tort cu crema de iaurt moca si pere

Postat pe: 23-03-2017
(0)

Ingrediente

pere fierte in vin sau din compot
Blat:
5 oua
125 gr zahar
1 lingurita esenta de lamaie
70 gr faina
70 gr amidon de porumb
1 lingurita praf de copt
200 gr jeleu de fructe de padure
Crema moca:
250 gr iaurt cremos
50 gr zahar pudra
1 lingura esenta de cafea
1 lingurita ness
400 ml frisca
Decor:
300 ml frisca
pere fierte in vin sau din compot
ciocolata rasa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:20min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

12 portii
Blat:
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile. Amestecam usor in compozitie esenta de lamaie si faina impreuna cu praful de copt. Coacem blatul intr-o forma rotunda de 24-25 cm diametru.
Dupa ce s-a racit, se sectioneaza pentru a avea doua foi.

Crema moca:
Iaurtul se amesteca cu zaharul, cafeaua si esenta de cafea. Frisca batuta spuma se amesteca la iaurt.

Prepararea perelor:
Curatam perele de coaja si cotor. Le taiem pe jumatate si le punem intr-o cratita. Turnam peste pere 2 cani de vin alb dulce, 1 cana de zahar, 2-3 bastoane de scortisoara si o steluta de anason. Daca perele nu sunt bine acoperite de lichid, mai completam cu apa. Lasam perele sa fiarba aprox 15 min. Se scurg si se lasa sa se raceasca.

Prepararea jeleului:
Fructele de padure se pun in blender, impreuna cu 1 cana de zahar. Se pune piureul pe foc pana incepe sa clocoteasca. Se da deoparte si adaugam 1 lingurita de gelatina hidratata si racita.

Prindem un inel detasabil in jurul blatului. Peste prima foaie de blat, intindem jeleul din fructe de padure, inainte de a se fi racit complet. Asezam jumatatile de pere una langa alta, peste jeleu. Intindem crema moca peste pere si asezam al doilea blat. Insiropam acest blat de deasupra cu siropul ramas de la fierberea perelor. Dam la rece cateva ore.
Decoram tortul cu frisca, felii de pere fierte si ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu crema de iaurt moca si pere" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu crema de iaurt moca si pere