Se tapeteaza o forma de tort si se incinge cuptorul la 190 de grade.
Blatul:
Albusurile se bat spuma cu zaharul se adauga faina cu nucile, se pune totul in forma de tort, se tine 14 minute la cuptor. Se lasa la racit.
Crema:
Ciocolata se topeste la foc mic in bainmarin, gelatina se pune in apa rece. 160 ml de smintina se amesteca cu laptele, zaharul, galbenusurile si gelatina, se pun pe foc mic amestecindu-se incontinuu pina se obtine o consistenta cremoasa, se adauga lichiorul, se lasa la racit. Restul de smintina se bate frisca si se amesteca cu crema racita. Se toarna peste blatul de tort si se lasa cel putin 12 ore la frigider. Se pudreaza cu cacao.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii