Tort cu Ciocolata Alba

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

4 albusuri
180 g zahar
100 g nuci macinate
50 g faina
450 g ciocolata alba
5 foi gelatina
660 ml smintina dulce lichida
160 ml lapte
4 galbenusuri
25 g zahar
2 linguri lichior de portocala

Mod de preparare

Se tapeteaza o forma de tort si se incinge cuptorul la 190 de grade.

Blatul:
Albusurile se bat spuma cu zaharul se adauga faina cu nucile, se pune totul in forma de tort, se tine 14 minute la cuptor. Se lasa la racit.

Crema:
Ciocolata se topeste la foc mic in bainmarin, gelatina se pune in apa rece. 160 ml de smintina se amesteca cu laptele, zaharul, galbenusurile si gelatina, se pun pe foc mic amestecindu-se incontinuu pina se obtine o consistenta cremoasa, se adauga lichiorul, se lasa la racit. Restul de smintina se bate frisca si se amesteca cu crema racita. Se toarna peste blatul de tort si se lasa cel putin 12 ore la frigider. Se pudreaza cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu Ciocolata Alba" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu Ciocolata Alba