Tort cu Ciocolata Alba

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 180 g zahar
  • 100 g nuci macinate
  • 50 g faina
  • 450 g ciocolata alba
  • 5 foi gelatina
  • 660 ml smintina dulce lichida
  • 160 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 25 g zahar
  • 2 linguri lichior de portocala

Mod de preparare

Se tapeteaza o forma de tort si se incinge cuptorul la 190 de grade.

Blatul:
Albusurile se bat spuma cu zaharul se adauga faina cu nucile, se pune totul in forma de tort, se tine 14 minute la cuptor. Se lasa la racit.

Crema:
Ciocolata se topeste la foc mic in bainmarin, gelatina se pune in apa rece. 160 ml de smintina se amesteca cu laptele, zaharul, galbenusurile si gelatina, se pun pe foc mic amestecindu-se incontinuu pina se obtine o consistenta cremoasa, se adauga lichiorul, se lasa la racit. Restul de smintina se bate frisca si se amesteca cu crema racita. Se toarna peste blatul de tort si se lasa cel putin 12 ore la frigider. Se pudreaza cu cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate