Se tapeteaza o forma de tort si se incinge cuptorul la 190 de grade.
Blatul:
Albusurile se bat spuma cu zaharul se adauga faina cu nucile, se pune totul in forma de tort, se tine 14 minute la cuptor. Se lasa la racit.
Crema:
Ciocolata se topeste la foc mic in bainmarin, gelatina se pune in apa rece. 160 ml de smintina se amesteca cu laptele, zaharul, galbenusurile si gelatina, se pun pe foc mic amestecindu-se incontinuu pina se obtine o consistenta cremoasa, se adauga lichiorul, se lasa la racit. Restul de smintina se bate frisca si se amesteca cu crema racita. Se toarna peste blatul de tort si se lasa cel putin 12 ore la frigider. Se pudreaza cu cacao.
Inspirata din reteta Andreei Caroline, combinatia mascarpone,capsuni si ciocolata impreuna cu frisca, delicios.
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuniCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii