Tort cu blat de biscuiti, mascarpone si jeleu de visine

Portii
12
Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort cu blat de biscuiti, mascarpone si jeleu de visine

Ingrediente

  • 300 gr biscuiți petit beurre
  • în jur de 300 gr ciocolata (bomboane, ouă de ciocolată, ciocolătele diverse rămase de la kinder ul din dotare)
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr vișine (congelate)
  • 2 plicuri gelatină
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Sfărâmam biscuiții, fie prin metoda clasică (pusi în punga si batuti bine cu facaletul/ciocanul de snitele) fie cu ajutorul unui robot de bucatarie.

Topim untul și ciocolata (la bain maries au la microunde ) după care îl turnam peste biscuit și amestecam bine.
Puteți pune doar unt. Eu am ales sa pun și ciocolată, pentru-ca, asa cum va spuneam la inceput, adunasem foarte multe jumătăți de ouă de ciocolată și alte ciocolătele de toate felurile primite de kidoo sau incepute si lasate pe masă că ”nu mi place gustul”.

Punem biscuiții în tava de tort (eu am folosit o tava cu fund detasabil, 24 cm diametrul) și-i presam cu un pahar /borcan, apoi dăm la frigider până pregătim restul ingredientelor.

Frisca o batem bine cu mixerul, iar cand se întăreste adaugam branza mascarpone. Amestecăm din nou.
Punem gelatina (care a stat la inmuiat 10 minute , apoi am incalzit o putin) , omogenizam și turnam peste blatul de biscuit. Nivelam cu spatula si dam din nou la frigider.

Eu am făcut jeleu de vișine congelate . Am vrut o aroma mai acrisoara .
Am blenduit visinele, după care le am fiert 2 minute cu gelatina (asa scria pe pachet).
Am lasat să se răcorească , după care am turnat jeleul peste crema de mascarpone.

Am dat tortul din nou la frigider peste noapte. A doua zi, am asezat tortul pe platou si am scos forma detasabilă. Am ornat cu felii de portocala.

Daca nu va permite timpul, puteți grabi procesul de inchegare, punând tortul la congelator.

Pentru a tăia cât mai uniform si mai drept feliile, folositi un cuțit cu lama lunga, pe care l treceti prin apă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie