Sfărâmam biscuiții, fie prin metoda clasică (pusi în punga si batuti bine cu facaletul/ciocanul de snitele) fie cu ajutorul unui robot de bucatarie.
Topim untul și ciocolata (la bain maries au la microunde ) după care îl turnam peste biscuit și amestecam bine.
Puteți pune doar unt. Eu am ales sa pun și ciocolată, pentru-ca, asa cum va spuneam la inceput, adunasem foarte multe jumătăți de ouă de ciocolată și alte ciocolătele de toate felurile primite de kidoo sau incepute si lasate pe masă că ”nu mi place gustul”.
Punem biscuiții în tava de tort (eu am folosit o tava cu fund detasabil, 24 cm diametrul) și-i presam cu un pahar /borcan, apoi dăm la frigider până pregătim restul ingredientelor.
Frisca o batem bine cu mixerul, iar cand se întăreste adaugam branza mascarpone. Amestecăm din nou.
Punem gelatina (care a stat la inmuiat 10 minute , apoi am incalzit o putin) , omogenizam și turnam peste blatul de biscuit. Nivelam cu spatula si dam din nou la frigider.
Eu am făcut jeleu de vișine congelate . Am vrut o aroma mai acrisoara .
Am blenduit visinele, după care le am fiert 2 minute cu gelatina (asa scria pe pachet).
Am lasat să se răcorească , după care am turnat jeleul peste crema de mascarpone.
Am dat tortul din nou la frigider peste noapte. A doua zi, am asezat tortul pe platou si am scos forma detasabilă. Am ornat cu felii de portocala.
Daca nu va permite timpul, puteți grabi procesul de inchegare, punând tortul la congelator.
Pentru a tăia cât mai uniform si mai drept feliile, folositi un cuțit cu lama lunga, pe care l treceti prin apă.
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaChirostele sunt o delicatesa culinara care se regaseste in bucatariile multor culturi din intreaga lume, fie sub forma de...
Chiroste-aperitiv si desertE o reteta greceasca de Paste, care nu lipseste din nici o casa, dar bineinteles, putem face aceste biscoturi si in tot...
Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii