Tort `Ben Affleck` sau tort de ciocolata si alune

Complexitate
redusa
Tort `Ben Affleck` sau tort de ciocolata si alune

Ingrediente

  • 165 gr unt nesarat (3/4 cup)
  • 150 gr zahar (3/4 cup)
  • 5 galbenuse
  • 160 gr alune macinate (1 1/4 cup)
  • 280 gr ciocolata amaruie de cea mai buna calitate (10 oz)
  • zahar praf pentru decor

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 300 f (150 c), se unge si se faineaza o tava rotunda de tort cu pereti detasabili. (23 cm marimea).

Intr-un mixer electric pregatit cu paleta din dotare se amesteca impreuna, untul si zaharul. Se adauga galbenusurile dupa ce untul este moale si zaharul topit si se bate in continuare pana amestecul devine de culoare foarte deschisa. Se amesteca alunele in compozitia obtinuta, apoi se amesteca si ciocolata topita pe abur.

Se toarna in tava pregatita din timp si se coace pentru aproximativ 40 de minute sau poate 45, Se scoate din cuptor, se lasa la racit.

Se scoate inelul tavii dupa ce prajitura e complet rece, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar praf.
Se pastreaza bine in frigider iar la servire se aduce inainte la temperatura camerei.

se poate tine, feliata gata si la congelator, iar in momentul servirii doar se incalzeste pentru cateva secunde.
Din propria experienta va spun .... am facut tortul asta si cu ciocolata de calitate foarte buna, si cu ciocolata de calitate ceva mai inferioara si cu ciocolata cu lapte ..... singura care merge bine si care da un gust demential prajiturii este ciocolata amaruie cu 70%cacao si sa fie de la firma recunoscuta. Orice alta ciocolata schimba complet gustul deosebit si fin al tortului.

Acuma poate o sa ma intrebati, are e ciocolata aia asa de buna si firma asa de recunoscuta??? Cred ca fiecare stie exact ciocolata care ii place si gustul pe care il da ea in tr-o prajitura .


Nota - alunele trebuie sa fie macinate fin de tot altfel prajitura se lasa la mijloc ..... eu am macinat in food processor impreuna cu zaharul si nu a fost bine .... se vede mijlocul putin lasat ..... deci, la o macinare corecta a alunelor prajitura iese pufoasa si la fel de inalta peste tot.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
3
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Cornulete cu Nuca II
4
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Pasca cu aluat de cozonac
5
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Brioșe cu ciocolată - Rețeta simplă pentru un desert gustos
Bucataras.RO

Brioșe cu ciocolată - Rețeta simplă pentru un desert gustos

Andra Mihail ne împărtășește rețeta ei simplă și gustoasă pentru brioșe pufoase, umplute cu ciocolată, un...

Brioșe cu ciocolată - Rețeta simplă pentru un desert gustos
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala