Tobite

Complexitate
redusa
Tobite

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -6 albusuri
  • -300 g zahar pudra
  • -200 g nuca macinata
  • -un praf de sare
  • -1-1,5 pachet unt
  • -100+100 g zahar tos
  • -2 linguri cacao
  • -nuca macinata amestecata cu zahar,pentru décor(sau nuca de cocos)

Mod de preparare

Pentru obtinerea tobitelor se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare.Se adauga zaharul praf si se bat albusurile pana devin din nou spuma tare.Tot secretul consta in spuma obtinuta prin baterea albusurilor-aceasta trebuie sa fie atat de tare incat sa nu curga de pe tel.
La albusuri, se adauga pe rand, nuca macinata si se amesteca usor,cu o lingura de lemn,,astfel incat sa rezulte o compozitie mai groasa,care sa nu curga de pe lingura.
La nevoie se mai suplimenteaza cantitatea de nuca macinata.(mie mi-a fost destula intotdeauna.)
Se incinge bine cuptorul.
Se unge o tava cu unt(numai fundul tavii)sau se foloseste hartie de copt(eu aplic varianta doi).
Se incalzeste putin tava in cuptor.
Se scoate si repede(sa nu se raceasca de tot tava),cu ajutorul unei lingurite se ordoneaza in tava gramajoare mici din compozitie ,cu distante intre ele.
Se da la cuptorul incins ,dar la foc mic,pana se coc frumos tobitele(incep sa se inchida putin la culoare in partea inferioara a gramajoarei.Atentie sa nu le ardeti ! )
Se lasa sa se racoreasca in tava,apoi se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Se va proceda identic,pana se termina de copt toata compozitia.
Va recomand sa folositi doua tavi pentru lucru.

Crema:

Se freaca pe aburi 6 galbenusuri cu 100 g zahar tos si cacaua cernuta,pana se dizolva zaharul si crema se ingroasa,apoi se lasa la racit.
Separat se freaca spuma untul cu 100 g zahar,apoi se adauga pe rand in crema de galbenus.Se omogenizeaza bine.

Se lipesc cu crema cate doua tobite si se face un cerc din crema in jurul imbinarii,apoi se trec cu partea de crema(cercul realizat in exterior)prin nuca amestecata cu zahar(nuca de cocos).
Se pastreaza la loc racoros.


Sunt mai bune incepand cu a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia