Ingrediente
● 5 linguri pline de cafea tare |
● 8 albusuri |
● 6 linguri zahar pudra |
● 500 g Mascarpone |
● 400 ml frisca lichida |
● 400 g piscoturi |
● cacao mai amara pentru ornat |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Am ales o vaianta simpla a celebrei Tiramisu reţetă originală
Se pune la fiert 1 l de apa, se face o cafea cu cele 5 linguri de cafea, iar zahar se pune dupa gust. cafeaua se lasa la racit. Albusurile se bat spuma cu putina sare si zaharul pudra. Se amesteca bine pana compozitia devine de consistenta unei bezele, dupa care se amesteca cu branza Mascarpone si frisca batuta.
Piscoturile se inmoaie in cafea si se intind pe un platou dreptunghiular, dupa primul strat de piscoturi se pune un strat de crema, iar un strat de piscoturi si ultimul strat de crema. La sfarsit peste prajitura se cerne cacao printr-o sita.
Ideal este ca prajitura sa stea la frigider o zi.
Din aceasta compozitie mie mi-a mai iesit o prajitura mica.
Pofta buna! ! !
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS- C9500 pentru gama C9500, EVO820
pana la 12 rate
Comentarii
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany