Sos de Sampanie cu Rubarba si Capsuni

Postat pe: 29-05-2011
(1)

Ingrediente

400 ml sampanie
7 linguri de zahar (daca este sampania dulce se pune mai putin zahar)
4 cozi de rubarba
300 gr capsuni
3-4 felii de lamaie si portocala
9 linguri de zahar
angel food cake (link spre reteta la sfarsit)
frisca pentru decor

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Rubarba si capsunile se spala, se curata si se taie bucati. Intr-un vas se puna circa 400 ml apa, cele 9 linguri de zahar, feliile de lamaie si portocala si se pune la fiert. Cand s-a format siropul se introduc fructele si se fierbe 3-4 minute. Se strecoara, se scot feliile de lamaie si portocala (se arunca) apoi si se pun intr-un vas separat si cu ajutorul unui mixer plonjor se transforma in pireu. Daca nu aveti mixer se poate folosi o sita si cu lingura se pasireaza.

Se pune apoi sampania in vas se adauga zaharul si se da la foc. Se tine pe flacara doar pana se topeste zaharul. Fructele pasirate se adauga in sampania calda. Sampania nu trebuie sa fiarba pentru ca prin fierbere isi pierde aciditatea si aroma.

Se pregateste cake-ul dupa reteta.

Pe farfurii se aseaza 2 feliute de cake se toarna sosul deasupra, se decoreaza cu frisca si se serveste .... pofta buna!

Link spre Angel food cake
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sos de Sampanie cu Rubarba si Capsuni" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

iuliajewel
•  30.05.2011 05:15:51

Simplu, usor de facut dar de efect maxim!
A la votre, madame :))

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sos de Sampanie cu Rubarba si Capsuni