Se culeg/aleg fructele (smochinele) frumoase, fara urma de lovitura pe ele, coapte bine. Se spala cu grija sa nu le lovin, se inteapa cu un betisor de frigarui in cateva locuri si se aseaza una langa alta pe gratarele aparatului de uscat.
Se pun pe fiecare gratar in asa fel incat sa nu se atinga intre ele, Se apasa fiecare smochina in parte ca sa le avem turtite (aplatizate) se aseaza frumos pe primul gratar si se pune urmatorul gratar deasupra si se continua operatia pana umplem toate gratarele aparatului.
Se porneste uscatorul si se lasa doua zile si doua nopti sau pana fructele sant uscate dar gumoase, moi.
Se scot, se lasa la racit si se pastreaza in cutii de carton, intre servetele de hartie. In cutie de plastic sau metalica nu se pastreaza bine pentru ca nu exista aerisire prin peretii recipientului. Cartonul lasa posibilitatea unei usoare aerisiri si in felul asta le putem pastra luni si luni de zile.
Smochinele uscate se pot folosi la platouri festive, la platouri cu branzeturi sau la prajituri si checuri.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...
Coaste de porc cu cartofi noiCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii