Smochine Uscate

Postat pe: 24-09-2012
(0)

Ingrediente

Smochine
aparat de uscat fructe (dehidrator)

Mod de preparare

Se culeg/aleg fructele (smochinele) frumoase, fara urma de lovitura pe ele, coapte bine. Se spala cu grija sa nu le lovin, se inteapa cu un betisor de frigarui in cateva locuri si se aseaza una langa alta pe gratarele aparatului de uscat.

Se pun pe fiecare gratar in asa fel incat sa nu se atinga intre ele, Se apasa fiecare smochina in parte ca sa le avem turtite (aplatizate) se aseaza frumos pe primul gratar si se pune urmatorul gratar deasupra si se continua operatia pana umplem toate gratarele aparatului.

Se porneste uscatorul si se lasa doua zile si doua nopti sau pana fructele sant uscate dar gumoase, moi.

Se scot, se lasa la racit si se pastreaza in cutii de carton, intre servetele de hartie. In cutie de plastic sau metalica nu se pastreaza bine pentru ca nu exista aerisire prin peretii recipientului. Cartonul lasa posibilitatea unei usoare aerisiri si in felul asta le putem pastra luni si luni de zile.

Smochinele uscate se pot folosi la platouri festive, la platouri cu branzeturi sau la prajituri si checuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Smochine Uscate" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Smochine Uscate