Sholezard - Budinca de Orez Iraniana cu Sofran

Complexitate
redusa
Sholezard - Budinca de Orez Iraniana cu Sofran

Ingrediente

  • 1 cana de 200 ml cu orez
  • 5-6 cani apa
  • 8 linguri zahar
  • 1/4 lingurita sofran
  • 1/4 - 1/3 cana apa de trandafir
  • 2 linguri de migdale sau fistic
  • 1 lingura scortisoara

Mod de preparare

Daca cineva te-ar lega la ochi si ti-ar da o lingurita de sholezard, ai sti precis ca e un desert din Orientul Mijlociu. o sa simti numaidecat apa de trandafiri si sofranul si dulce cum numai prin partile acelea se fac. Eu nu pot sa-l mananc chiar asa dulce, asa ca am mai redus din zahar.

Eu am folosit apa de trandafir si sofran de la mama lui asa ca a fost de calitate. Daca vedeti retete unde se cer 2 linguri de sofran, nu e cazul sa folositi atata. Sofranul se foloseste in cantitati foarte mici.

Spala orezul bine in trei ape. Se da orezul la fiert cu 4 cani de apa si zaharul. Se amesteca des ca sa nu se lipeasca. Cand incepe sa dea in clocot se da la foc mediu si se mai tine pe foc inca vreo 30 minute. Se mai adauga apa cand scade. Dupa 30 de minute se adauga sofranul putin sfaramat, zaharul si apa de trandafir.

Se mai tine cam 15-20 de minute amestecand des. Trebuie sa aibe consistenta mamaligii, dar orezul sa nu devina pireu. Se ia de pe foc si se pune in boluri individuale. Se lasa sa se raceasca putin si se decoreaza ca in imagine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.