Rulada cu crema de dovleac

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Rulada cu crema de dovleac

Ingrediente

  • Blat :
  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -1 lingura ulei
  • -4 linguri faina
  • -1/2 plic praf de copt
  • -1 lingura cacao
  • Pt crema:
  • -5 linguri dovleac razuit
  • -50 gr unt
  • -2–3 linguri zahar
  • -esenta vanilie sau semintele de o jumate de pastaie de vanilie
  • -200 ml frisca, sau smantana pentru frisca

Mod de preparare

Eu am inceput prin a cali dovleacul in unt , impreuna cu vanilia pana cand se inmoaie. Il lasam deoparte sa se raceasca .Trebuie sa precizez ca este bun si dovleacul copt , daca aveti deja gatit . In acest caz faceti pasta si adaugati extractul de vanilie si zahar.
Urmatorul pas este sa pregatim blatul . Eu am folosit o tava de 30x20 si mi-a iesit un blat destul de grosut , dar a fost bine.
Separam ouale , albusul il batem spuma tare cu zaharul pana nu se mai simt cristalele de zahar . Adaugam galbenusurile , faina , cacao si praful de copt si amestecam prin rasturnare .
Turnam compozitia intr-o tava pregatita si dam la cuptorul incins la 180 grade cam 15-20 minute.
Pana se coace blatul pregatim un prosop de bucatarie curat pe care il umezim . Blatul copt il vom rasturna pe prosopul umed si rulam . Nu lasati blatul sa se raceasca pentru ca nu il mai puteti rula.Se va raci rulat in prosop .
Pentru crema batem frisca tare , adaugam zahar daca credeti ca mai este nevoie;, in functie de frisca pe care o folositi si in functie de dulceata dovleacului ; adaugam dovleacul calit si racit si omogenizam .
Cand blatul s-a racit il desfacem din prosop si il umplem cu ¾ din crema . Nivelam crema si rulam usor cu grija sa nu iasa crema din rulada .
Restul cremei o punem pe deasupra ruladei si presaram fulgi de ciocolata sau ciocolata razuita.

Punem la rece pana in momentul servirii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Bulgarasi Cu Cascaval
3
Aperitive

Bulgarasi Cu Cascaval

Bulgarasi Cu Cascaval
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Castraveti in otet (bulgaresti)
5
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Parteneri
Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone
Bucataras.RO

Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone

Delicii de Paste

Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate