Rulada cu crema de dovleac

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Rulada cu crema de dovleac

Ingrediente

  • Blat :
  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -1 lingura ulei
  • -4 linguri faina
  • -1/2 plic praf de copt
  • -1 lingura cacao
  • Pt crema:
  • -5 linguri dovleac razuit
  • -50 gr unt
  • -2–3 linguri zahar
  • -esenta vanilie sau semintele de o jumate de pastaie de vanilie
  • -200 ml frisca, sau smantana pentru frisca

Mod de preparare

Eu am inceput prin a cali dovleacul in unt , impreuna cu vanilia pana cand se inmoaie. Il lasam deoparte sa se raceasca .Trebuie sa precizez ca este bun si dovleacul copt , daca aveti deja gatit . In acest caz faceti pasta si adaugati extractul de vanilie si zahar.
Urmatorul pas este sa pregatim blatul . Eu am folosit o tava de 30x20 si mi-a iesit un blat destul de grosut , dar a fost bine.
Separam ouale , albusul il batem spuma tare cu zaharul pana nu se mai simt cristalele de zahar . Adaugam galbenusurile , faina , cacao si praful de copt si amestecam prin rasturnare .
Turnam compozitia intr-o tava pregatita si dam la cuptorul incins la 180 grade cam 15-20 minute.
Pana se coace blatul pregatim un prosop de bucatarie curat pe care il umezim . Blatul copt il vom rasturna pe prosopul umed si rulam . Nu lasati blatul sa se raceasca pentru ca nu il mai puteti rula.Se va raci rulat in prosop .
Pentru crema batem frisca tare , adaugam zahar daca credeti ca mai este nevoie;, in functie de frisca pe care o folositi si in functie de dulceata dovleacului ; adaugam dovleacul calit si racit si omogenizam .
Cand blatul s-a racit il desfacem din prosop si il umplem cu ¾ din crema . Nivelam crema si rulam usor cu grija sa nu iasa crema din rulada .
Restul cremei o punem pe deasupra ruladei si presaram fulgi de ciocolata sau ciocolata razuita.

Punem la rece pana in momentul servirii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa