Rasfatul Verii

Complexitate
redusa
Rasfatul Verii

Ingrediente

  • O salata de fructe usoara si racoroasa si rapida pe timp de vara Sa vedem cele trebuincioase pentru 4 persoane:
  • 2 pepeni galbeni
  • 4 kiwi
  • 2 felii de pepene verde (lubenita)
  • 2 linguri mari smantana (sau iaurt)
  • 1 lamaie
  • 3-4 linguri miere albine

Mod de preparare

Sa nu stam pe ganduri si sa ne apucam la preparat! Nu va speriati, e cea mai simpla reteta facuta de mine de cand ma stiu. Sigur nu va fi dificil sa o realizati si voi.

Se pare ca am logoree, asa ca ... mai bine ma apuc sa scriu ce am mesterit.

Se taie pepenii pe jumate (eu am taiat cu ustensila care lasa urme de zig zag ), cu o lingurita mica scobim miezul (era mai frumos daca aveam ustensila de scobit gulii, dar lipseste de la mine ) si il punem intr-un vas la rece. Kiwi se curata si se scobesc si ei, la fel procedam si cu lubenita si se aseaza frumos in vasul in care am pus si miezul de pepene (ca doar nu se vor certa ), ... la rece. Cojile de pepene se pun si ele la racoarea frigiderului pana reusim sa incropam sosul.

Pana aici a fost simplu, treaba de 10 minute. Cat timp miezul de fructe odihneste la rece trecem la prepararea sosului cu care vor fi stropite din belsug. Or fi frantuzii cu gusturi rafinate. ... , dar nici noi nu ne lasam la ei.

Iata cum am facut eu sosul minune!
Am razuit coaja de la lamaie, am stors lamaia pana la ultima picatura. Coaja si zeama le-am pus intr-un vas, peste am pus 2 linguri mari de smantana (puteti folosi la fel de bine si iaurtul), am amestecat bine apoi am adaugat 3 linguri de miere de albine(daca doriti mai dulce mai puteti suplimenta mierea) si am mai ametit sosul timp de 1 minut pana s-a incorporat si mierea.

Inca un pic si musafirii suna la usa! Trecem la ultima faza, era si vremea nu? Scoatem cojile si miezurile de fructe. In fiecare jumatate de coaja, aranjam miezul de fructe amestecat.

Asa. ... . am terminat cu aranjatul, stropim din abundenta cu sosul dulce acrisor si daca musafirii inca nu au sosit lasam totul la rece pana servim.

Va doresc Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Sau Rulada cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Ciorba de perisoare din piept de pui
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia