Prajitura Fara Oua

Complexitate
redusa
Prajitura Fara Oua

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 cescute ulei
  • 6 cescute zahar
  • 4 cescute lapte
  • 8 cescute faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie rasa fin
  • un varf de cutit sare
  • Sirop de insiropat:
  • 600ml apa
  • lamaia ramasa fara coaja
  • 3 linguri zahar
  • Crema:
  • 2 plicuri praf de budinca de zmeura
  • 1 plic praf de budinca de lamaie
  • 150 gr unt
  • 12 linguri zahar
  • 1,200 l lapte

Mod de preparare

Blat:
Se freaca zaharul si zaharul vanilat cu uleiul pana se topeste, apoi se adauga treptat laptele, faina, cacaua, praful de copt, sarea si coaja de la lamaie rasa fin. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara, unsa cu margarina si tapetata cu faina sau pe o hartie de copt unsa cu margarina.

Aceasta se pune la cuptor si se coace la foc potrivit, pana trece testul cu scobitoarea. Prajitura se scoate din tava abia dupa ce s-a racit. In timp ce prajitura sta la cuptor se va face siropul pentru insiropat si crema.

Sirop pentru insiropat:
Lamaia ramasa se taie cubulete si se fierbe in aproximativ 600 ml apa, impreuna cu zaharul. Siropul se lasa la racit.

Crema:
Se pun 700 ml lapte la fiert cu 8 linguri de zahar, iar in 100 ml se dizolva praful de budinca de zmeura, ce se toarna peste lapte si zahar cand acestea incep sa fiarba. La final cand budinca s-a legat si am oprit focul se pune 100 gr de unt si se lasa la racit.

Urmatorul pas este facerea budincii de lamaie. Se pun la fiert 300 ml lapte cu 4 linguri zahar, iar in 100ml se dizolva praful de budinca de lamaie, ce se toarna peste lapte si zahar cand acestea incep sa fiarba. La fel ca la budinca de zmeura, la final se adauga untul (50 g) si se lasa la racit.

Cand blatul s-a racit se taie prin doua se insiropeaza cu siropul de lamaie, se pune budinca de zmeura, urmatoarea jumatate de blat care se insiropeaza si se pune in final budinca de lamaie.
Se orneaza dupa preferinte.
Recomandat este sa stea de seara pana dimineata pentru a se lega mai bine, eu am lasat-o aproximativ 3 ore si nu mi s-a legat prea bine, a doua zi a fost mai legata (poza finala, unde este taiata, este dupa 3 ore nu era legata asa bine).
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec de Post
4
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Tiramisu reţetă originală
5
Dulciuri

Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală
Parteneri
Prajitura cu mere caramelizate, piscoturi si crema cu mascarpone
Bucataras.RO

Prajitura cu mere caramelizate, piscoturi si crema cu mascarpone

Am pornit cu gandul sa fac o prajitura simpla cu mere, insa am ajuns la aceasta prajitura putin mai "pompoasa", cum...

Prajitura cu mere caramelizate, piscoturi si crema cu mascarpone
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe