Prajitura Fara Oua

Complexitate
redusa
Prajitura Fara Oua

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 cescute ulei
  • 6 cescute zahar
  • 4 cescute lapte
  • 8 cescute faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie rasa fin
  • un varf de cutit sare
  • Sirop de insiropat:
  • 600ml apa
  • lamaia ramasa fara coaja
  • 3 linguri zahar
  • Crema:
  • 2 plicuri praf de budinca de zmeura
  • 1 plic praf de budinca de lamaie
  • 150 gr unt
  • 12 linguri zahar
  • 1,200 l lapte

Mod de preparare

Blat:
Se freaca zaharul si zaharul vanilat cu uleiul pana se topeste, apoi se adauga treptat laptele, faina, cacaua, praful de copt, sarea si coaja de la lamaie rasa fin. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara, unsa cu margarina si tapetata cu faina sau pe o hartie de copt unsa cu margarina.

Aceasta se pune la cuptor si se coace la foc potrivit, pana trece testul cu scobitoarea. Prajitura se scoate din tava abia dupa ce s-a racit. In timp ce prajitura sta la cuptor se va face siropul pentru insiropat si crema.

Sirop pentru insiropat:
Lamaia ramasa se taie cubulete si se fierbe in aproximativ 600 ml apa, impreuna cu zaharul. Siropul se lasa la racit.

Crema:
Se pun 700 ml lapte la fiert cu 8 linguri de zahar, iar in 100 ml se dizolva praful de budinca de zmeura, ce se toarna peste lapte si zahar cand acestea incep sa fiarba. La final cand budinca s-a legat si am oprit focul se pune 100 gr de unt si se lasa la racit.

Urmatorul pas este facerea budincii de lamaie. Se pun la fiert 300 ml lapte cu 4 linguri zahar, iar in 100ml se dizolva praful de budinca de lamaie, ce se toarna peste lapte si zahar cand acestea incep sa fiarba. La fel ca la budinca de zmeura, la final se adauga untul (50 g) si se lasa la racit.

Cand blatul s-a racit se taie prin doua se insiropeaza cu siropul de lamaie, se pune budinca de zmeura, urmatoarea jumatate de blat care se insiropeaza si se pune in final budinca de lamaie.
Se orneaza dupa preferinte.
Recomandat este sa stea de seara pana dimineata pentru a se lega mai bine, eu am lasat-o aproximativ 3 ore si nu mi s-a legat prea bine, a doua zi a fost mai legata (poza finala, unde este taiata, este dupa 3 ore nu era legata asa bine).
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Kaiserschmarrn
Bucataras.RO

Kaiserschmarrn

Keiserschmarrn sunt clatite dulci,unul dintre cele mai cunoscute dulciuri austriece.Denumirea vine de la ''kaiser'' - imparat...

Kaiserschmarrn
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!