Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare

Portii
10
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 cana faina
  • 1/2 cana zahar
  • 1/4 cana ulei
  • 1/2 cana lapte de soia
  • coaja rasa de la o lamiae
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 5 linguri fructe deshidratate (afine si merisoare)
  • Pentru crema:
  • 50 g faina de orez
  • 5 linguri zahar
  • 400 ml lapte de soia
  • esenta de vanilie
  • un varf de lingurita de curcuma pentru culoare
  • Pentru ornat:
  • fulgi de cocos sau ciocolata, ornamente de zahar

Mod de preparare


Pentru a pregati blatul, punem intr-un bol laptele, uleiul, esenta de vanilie si coaja de lamaie si amestecam foarte bine cu un tel sau cu mixerul.
Adaugam zaharul, omogenizam si apoi punem si faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce am incorporat-o, adaugam fructele deshidratate.
Turnam aluatul intr-o tava mai micuta, tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C, cam 25 minute.
Intre timp, pregatim crema: amestecam toate ingredientele, cu exceptia esentei de vanilie si punem pe vasul pe foc mic. Amestecam continuu cu un tel, pana cand compozitia se ingroasa si capata textura unei budinci. Luam de pe foc, lasam cateva minute sa se racoreasca, timp in care mai amestecam de cateva ori, apoi adaugam esenta de vanilie si o incorporam.
Peste blatul racit bine, punem crema rece (eventual tinuta putin la frigider), nivelam uniform si presaram fulgi de cocos sau ciocolata.
Inainte de a o portiona, lasam prajiturica la rece macar 2 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert prajitura cu mere si branza
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere si branza

O prajitura delicioasa atat pentru iubitorii de mere cat si pentru cei de branza. O combinatie super reusita, aromata, iar...

Desert prajitura cu mere si branza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!