Pentru a pregati blatul, punem intr-un bol laptele, uleiul, esenta de vanilie si coaja de lamaie si amestecam foarte bine cu un tel sau cu mixerul.
Adaugam zaharul, omogenizam si apoi punem si faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce am incorporat-o, adaugam fructele deshidratate.
Turnam aluatul intr-o tava mai micuta, tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C, cam 25 minute.
Intre timp, pregatim crema: amestecam toate ingredientele, cu exceptia esentei de vanilie si punem pe vasul pe foc mic. Amestecam continuu cu un tel, pana cand compozitia se ingroasa si capata textura unei budinci. Luam de pe foc, lasam cateva minute sa se racoreasca, timp in care mai amestecam de cateva ori, apoi adaugam esenta de vanilie si o incorporam.
Peste blatul racit bine, punem crema rece (eventual tinuta putin la frigider), nivelam uniform si presaram fulgi de cocos sau ciocolata.
Inainte de a o portiona, lasam prajiturica la rece macar 2 ore.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...
Coaste de porc cu cartofi noiCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii