Se freaca galbenusurile cu un praf de sare, cu untul, zaharul, laptele turnat cate putin, nesul, esenta si la urma faina amestecata cu un praf de copt. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, se toarna compozitia si se da la copt 5 minute la foc iute si inca 15 minute la foc potrivit
Intre timp pregatim bezeaua mixand bine albusurile cu un praf de sare si cu zaharul turnat treptat pana ce obtinem o bezea tare.
Caisele din compot se scurg bine intr-o sita iar daca sunt fructe proaspete, se baga 2-3 minute in apa clocotita apoi se curata de pielita si se trec prin ciocolata topita la bain marie. Se dau la rece cateva minute, sa se intareasca ciocolata.
Se scoate blatul din cuptor, se traseaza cu lama unui cutit niste patrate si apoi in fiecare se face cu posul cate un cuib din bezea. Se mai da la cuptor inca 2 minute, la foc mic pana se rumeneste un pic bezeaua. Se scoate si se taie in patrate iar dupa ce s-au racit se pune in fiecare cuib de bezea cate o jumatate de caisa din compot, scurse bine apoi trase in ciocolata.
Pofta buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaDesertul asta a iesit pentru ca nu-mi place sa risipesc aiurea ingredientele si cum am facut un tort-cadou pentru o buna...
Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii