Ingrediente
● Aluat: |
● 450 g faina |
● 150 g zahar |
● 200 g unt sau margarina |
● 3 linguri iaurt |
● 1 plic praf de copt (10 g) |
● 1 lingurita otet sau zeama de lamaie |
● 1 ou + 1 galbenus |
● Umplutura: |
● 2 kg mere |
● 4 linguri zahar |
● 1 1/2 linguri pesmet |
● scortisoara pudra, dupa gust |
● 1 lingura unt |
● Sos de vanilie: |
● 2 pahare lapte |
● 3 galbenusuri |
● 1/2 baton de vanilie |
● 1 lingurita amidon |
● Altele: |
● unt pentru tava |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:10min
Umplutura:
Caliti 10 min merele rase pe razatoarea mare, impreuna cu zaharul si untul. Lasati la racit, apoi inglobati pesmetul si scortisoara.
Aluat:
Framantati toate ingredientele. Impartiti si intindeti doua foi. Asezati prima foaie intr-o tava unsa cu unt si intepati-o cu o furculita. Puneti umplutura de mere racita, acoperiti cu a doua foaie de aluat si intepati-o si pe ea cu furculita.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit pana este coapta si frumos rumenita. Lasati la racit pe un gratar.
Intre timp pregatiti sosul de vanilie astfel: Dati in clocot laptele cu vanilia, lasati deoparte 30 min vasul acoperit, la infuzat si apoi strecurati laptele.
Separat, amestecati galbenusurile cu amidonul si subtiati cu laptele vanilat. Puneti pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa.
Lasati la racit.
Taiati prajitura racita in patratele si serviti-o cu sos, turnand sosul deasupra prajiturii portionate din farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Mere si Sos de Vanilie" nu uita sa ii faci un review.
Caliti 10 min merele rase pe razatoarea mare, impreuna cu zaharul si untul. Lasati la racit, apoi inglobati pesmetul si scortisoara.
Aluat:
Framantati toate ingredientele. Impartiti si intindeti doua foi. Asezati prima foaie intr-o tava unsa cu unt si intepati-o cu o furculita. Puneti umplutura de mere racita, acoperiti cu a doua foaie de aluat si intepati-o si pe ea cu furculita.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit pana este coapta si frumos rumenita. Lasati la racit pe un gratar.
Intre timp pregatiti sosul de vanilie astfel: Dati in clocot laptele cu vanilia, lasati deoparte 30 min vasul acoperit, la infuzat si apoi strecurati laptele.
Separat, amestecati galbenusurile cu amidonul si subtiati cu laptele vanilat. Puneti pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa.
Lasati la racit.
Taiati prajitura racita in patratele si serviti-o cu sos, turnand sosul deasupra prajiturii portionate din farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Mere si Sos de Vanilie" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany