Prajitura cu Mere si Iaurt

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere si Iaurt

Ingrediente

  • - 6 linguri cu ulei
  • - 6 linguri cu zahar
  • - 12 linguri cu faina
  • - 400 g iaurt
  • - 1/2 lingurita de bicarbonat stins cu otet sau zeama de lamaie
  • - arome (scortisoara si vanilie)
  • Pentru umplutura:
  • -1,5 kg mere

Mod de preparare

Merele se dau pe razatoarea mare si se storc foarte bine de zeama pe care o lasa si se amesteca cu scortisoara (eu nu am pus pentru ca nu imi place scortisoara).

Intre timp amestecam uleiul cu zaharul pana obtinem o pasta, adaugam iaurtul si mixam, punem faina si la sfarsit punem bicarbonatul si vanilia. Amestecam pana la omogenizare.

Aceasta compozitie o vom imparti in doua. Intr-o tava nu foarte mare, pe care am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu faina, punem jumatate din compozitie nivelam, apoi adaugam merele rase si scurse foarte bine. Presaram zahar deasupra si turnam apoi si jumatatea cealalta de compozitie.

Punem tava in cuptorul incins la 200 grade timp de 20-25 minute pana la rumenire.

Se taie dupa ce se raceste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc