Prajitura cu foi cu bulion

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi cu bulion

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 15 linguri ulei
  • 10 linguri bulion de casa
  • 450 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu lapte
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 300 g zahar
  • 150 g gris
  • 50 g amidon
  • 200 g unt
  • coaja rasa de lamaie
  • Gem de prune si caise.

Mod de preparare

Pentru foi, mixam oul cu zaharul si uleiul pana se topeste, adaugam apoi bulionul, mixand in continuare. Adaugam treptat si faina si bicarbonatul. Framantam o coca nu foarte tare, pe care o impartim in 4 parti egale.

Intindem fiecare bucata de coca pe hartie de copt, apoi o transferam cu hartie cu tot intr-o tava si o introducem in cuptorul incins pentru cateva minute (8-10). Foile nu trebuie sa fie uscate, trebuie sa ramana moi la atingere.

Pentru crema, amestecam zaharul cu grisul si amidonul. Peste acest amestec, turnam laptele, putin cate putin, amestecand cu un tel. Punem vasul pe foc si adaugam si coaja de lamaie. Lasam sa fiarba la foc mediu, amestecand continuu, pana se ingroasa. Dupa ce se raceste, amestecam crema de gris cu untul frecat.

Pentru asamblare, asezam prima foaie, o ungem cu un strat de gem (eu am folosit de prune amestecat cu caise), apoi punem un sfert din crema. La fel procedam si cu celelate 3 foi. Lasam prajitura peste noapte sa se inmoaie bine foile. Eu am mai intors-o de cateva ori invers, adica foaia de jos, a ajuns sus.

O prajitura foarte buna. Daca nu ati incercat-o, va recomand sa nu mai stati pe ganduri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
2
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
5
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Parteneri
Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024
Bucataras.RO

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Jeleu cu fructe rosii si mousse de ciocolata alba Belcolade. Anul Nou sa va aduca sanatate, bucurii si zambete o mie. La...

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti