Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc si devin cremoase.
Margarina,taiata bucatele,se incorporeaza in faina cernuta cu praful de copt,apoi se pun pe rand,crema de galbenusuri,drojdia faramitata,smantana si sarea.
Se framanta un aluat mai tare(la nevoie se mai adauga putina faina),care impartit in doua,se inveleste in folie transparenta si se pune la rece, in frigider,unde se lasa cel putin 1 ora.
Lucrati repede aluatul,el nu trebuie framantat mult timp,ci doar pana cand se omogenizeaza si se inglobeaza ingredientele.
Intre timp pregatim tava,fie o ungem cu unt si presaram faina,fie o tapetam cu hartie de copt.
Jumatate din coca se rade pe razatoarea mare,direct in tava pregatita,intr-un strat cat mai uniform.
Deasupra se intinde umplutura :albusurile batute spuma tare,impreuna cu zaharul si gemul inglobat.
Restul de aluat se rade deasupra umpluturii si se presara nuca macinata ,amestecata cu putin zahar.
Se coace in cuptorul incins,la foc potrivit,25-30 min,sau pana cand aluatul se rumeneste frumos si devine crocant.
Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar pudra si se taie.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaImi plac la nebunie retetele Adinei (Mitinita). Cand vad diferite chestii lipicioase si aromate si combinate in diferite...
Vita cu legumeAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii