Prajitura cu Capsuni

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Capsuni

Ingrediente

  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 8 linguri ulei
  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat (1 in compozitie si cu 2 se pudreaza prajitura)
  • un praf de sare
  • 150 ml lapte
  • 1 kg capsuni
  • o lingura unt pentru uns tava

Mod de preparare

Ouale se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat, pana incep sa se deschida la culoare, dupa care se adauga treptat uleiul, apoi faina bine amestecata cu praful de copt, sarea si in final laptele.
Compozitia se omogenizeaza bine, dupa care se pune intr-o tava unsa cu unt.

Urmatorul pas este taierea capsuniilor in feliute subtiri.
In timp ce taiem capsuniile se da drumul la cuptor, pentru a se incalzii.

Capsuniile taiate feliute se aseaza deasupra compozitie.
Se da la cuptor si se coace aproximativ 35-40 minute la foc potrivit.

Dupa ce am scos de la cuptor prajitura, se pudreaza cu zahar vanilat si se lasa sa se raceasca.

Se taie bucatele patrate sau dreptunghiulare. In locul capsuniilor se pot folosi si alte fructe.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate