Prajitura cu branza, ciocolata si capsuni

Portii
20
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza, ciocolata si capsuni

Ingrediente

  • 400 g biscuiti
  • 200 g unt
  • 800 g branza de vaci
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 1/2 plic praf de budinca de ciocolata
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 200 gr capsuni

Mod de preparare

Macinam biscuitii. Topim untul, apoi il amestecam cu biscuitii. Punem hartie de copt intr-o tava, apoi presam bine biscuitii in tava. Introducem tava la rece.

Mixam albusurile spuma cu zaharul. Mixam branza cu praful de budinca de vanilie, apoi adaugam galbenusurile. Mixam bine. Adaugam si albusurile spuma, amestecand usor. Turnam trei sferturi din compozitia de branza in tava, peste biscuiti, distribuind-o uniform.

Amestecam compozitia de branza ramasa cu jumatate de plic budinca de ciocolata. Punem si aceasta compozitie in tava si, cu ajutorul unui cutit, amestecam usor cele doua compozitii de branza. Introducem tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra si se desprind marginile. Eu am rumenit-o putin mai mult.

Lasam prajitura sa se raceasca. Cand este rece, asezam peste prajitura capsunile decongelate (se pot folosi si proaspete) si glazura de ciocolata.

Eu nu am avut frisca lichida sau smantana si am folosit pentru glazura ciocolata, unt si lapte. Am topit pe foc ciocolata cu untul si, pentru ca a fost foarte groasa, am subtiat cu lapte dulce.

Pentru glazura de ciocolata, se pot folosi 200 g ciocolata cu 100 ml smantana (frisca lichida).

Taiem prajitura rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Inghetata de trandafiri si banane
1
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
5
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Parteneri
Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de...

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti