Intr-un bol inalt, mixam ouale cu zaharul, pana devin cremoase si cresc in volum, adaugam uleiul usor, mixam, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si faina. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia, pe care o turnam intr-o forma de copt, rotunda, cu inel reglabil de 28 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina, trei sferturi din compoztie, iar restul o amestecam cu cacao si esenta de vanilie. Repartizam compozitia cu cacao pe toata suprafata, apoi, dam la cuptorul preincalzit, circa 30-35 minute, foc mediu.
Scoatem forma, lasam sa se raceasca blatul, apoi il punem pe un platou intins si adaugam cercul reglabil. Daca dorim, putem insiropa putin blatul cu suc din compot, apoi turnam usor budinca de cafea pe toata suprafata blatului, apoi decoram cu floricelele de zahar.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorColacul este un fel de paine dospita, avand forma de inel, sau forma rotunda cu diverse ornamente ori impletituri, iar...
Colaci impletitiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii