Intr-un bol inalt, mixam ouale cu zaharul, pana devin cremoase si cresc in volum, adaugam uleiul usor, mixam, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si faina. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia, pe care o turnam intr-o forma de copt, rotunda, cu inel reglabil de 28 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina, trei sferturi din compoztie, iar restul o amestecam cu cacao si esenta de vanilie. Repartizam compozitia cu cacao pe toata suprafata, apoi, dam la cuptorul preincalzit, circa 30-35 minute, foc mediu.
Scoatem forma, lasam sa se raceasca blatul, apoi il punem pe un platou intins si adaugam cercul reglabil. Daca dorim, putem insiropa putin blatul cu suc din compot, apoi turnam usor budinca de cafea pe toata suprafata blatului, apoi decoram cu floricelele de zahar.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAm vazut aceasta prajitura la cateva fete pe Bucataras si am si pregatit-o. Pot sa va spun ca este nemaipomenita. O prajitura...
Prajitura frageda cu mere, de postMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii