Polvoron

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Polvoron

Ingrediente

  • 4 masuri faina
  • 2 masuri lapte praf
  • 1 1/2 masuri unt
  • 2 masuri zahar
  • facultativ si probabil nerecomandat: colorant alimentar

Mod de preparare

Se pune faina intr-o tigaie neaderenta fara adaos de ulei sau alta grasime.
Se coace pe foc mediu spre mic aproximativ 15 minute pana devine maroniu-deschis.
Tranfera compozitia intr-un vas incapator.

Adauga laptele praf si amesteca 3-4 minute. Se adauga untul topit si zaharul si se amesteca bine de tot (se framanta). Daca se doreste colorant, se poate adauga.
Intr-o forma de silicon sau cu ajutorul foliei alimentare se formeaza niste mici prajiturele prin presarea cu forta a amestecului. Se racesc pentru a se intari si se ambaleaza in hartie subtire, decorativa.
Se pot oferi ca si cadouri/gustarele, se pot darui de Craciun (sau alte sarbatori) impachetate frumos cu funde si fundite.

Eu am adaugat colorant albastru, ele au iesit verzi.
Arata ciudat ... au fost numite ''extraterestre'' sau ''cu spanac''
Nu prea ar trebui modificata culoarea lor, aramie, maro-deschis.

Polvoron este un desert spaniol. Se prepara in special in Andalusia si in alte regiuni din peninsula Iberica.
Polvoron este popular si in regiunile spaniole din America Latina, in Filipine si se comercializau in timpul sarbatorii de Craciun, dar acum sunt disponibile tot timpul anului. Se fac Filipine se prepara si cu capsuni, ciocolata, smantana.
In alte regiuni se adauga si anason, nuci, sau se pregatesc cu unsoare de porc in loc de unt.

In Statele Unite se numesc: Mexican wedding cookies.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza
Bucataras.RO

Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza

Nu o sa inteleg niciodata cum la fast-food-uri se pot indesa o gramada de ingrediente intr-o chifla foarte mica. Nu stiu de...

Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti