Ingrediente
● 7 - 8 oua |
● 1 kg iaurt gros |
● 250 - 300 g zahar brun |
● 1 pachet foi de placinte |
● 2-3 pliculete zahar vanilat |
● coaja rasa de la 1/2 lamaie |
● 250 g stafide |
● rom sau esenta de rom |
● zahar pudra pentru ornat, optional |
Mod de preparare
Puneti stafidele la inmuiat in rom sau apa cu esenta de rom, circa 1 ora.
Bateti galbenusurile cu 1/2 zahar brun pana devin spumoase, se albesc, iar zaharul s-a topit si albusurile spuma tare cu cealalta 1/2 din cantitatea de zaharul brun.
Separat, amestecati iaurtul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, inglobati galbenusurile frecate, apoi, intai 1/3 din cantitatea de albusuri batute si la urma, restul, amestecand cu o spatula, foarte usor, prin rasturnare de jos in sus.
Tapetati cu hartie de copt o tava mare de aragaz, in care asezati unele peste altele, fara sa le ungeti, 2-3- 4 foi de placinta, imbracand si marginile tavii. Turnati 2- 3 polonice din umplutura, astfel incat dupa ce nivelati sa aveti cam de un deget grosime si presarati stafide bine scurse.
Puneti alte 2- 3 foi de placinta care sa acopere numai umplutura, un alt strat de umplutura, tot de un deget grosime, stafide. Continuati straturile, pana terminati ingredientele, tinand cont ca ultimul strat trebuie sa fie de umplutura peste care presarati generos stafide.
Dati tava la cuptorul preincalzit, pentru circa 40- 50 min, la 170- 180 grade sau pana ce prajitura este coapta, stratul de deasupra ferm si frumos rumenit.
Lasati la racit pe un gratar, pudrati cu zahar praf (optional), portionati si serviti cu pofta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta Rapida" nu uita sa ii faci un review.
Bateti galbenusurile cu 1/2 zahar brun pana devin spumoase, se albesc, iar zaharul s-a topit si albusurile spuma tare cu cealalta 1/2 din cantitatea de zaharul brun.
Separat, amestecati iaurtul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, inglobati galbenusurile frecate, apoi, intai 1/3 din cantitatea de albusuri batute si la urma, restul, amestecand cu o spatula, foarte usor, prin rasturnare de jos in sus.
Tapetati cu hartie de copt o tava mare de aragaz, in care asezati unele peste altele, fara sa le ungeti, 2-3- 4 foi de placinta, imbracand si marginile tavii. Turnati 2- 3 polonice din umplutura, astfel incat dupa ce nivelati sa aveti cam de un deget grosime si presarati stafide bine scurse.
Puneti alte 2- 3 foi de placinta care sa acopere numai umplutura, un alt strat de umplutura, tot de un deget grosime, stafide. Continuati straturile, pana terminati ingredientele, tinand cont ca ultimul strat trebuie sa fie de umplutura peste care presarati generos stafide.
Dati tava la cuptorul preincalzit, pentru circa 40- 50 min, la 170- 180 grade sau pana ce prajitura este coapta, stratul de deasupra ferm si frumos rumenit.
Lasati la racit pe un gratar, pudrati cu zahar praf (optional), portionati si serviti cu pofta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta Rapida" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
miki10269
• 21.09.2013 04:03:53
este foarte buna si usor de facut. sincer, imi place mai mult fara stafide, dar asta e chestie de gust. o recomad cu caldura. multumesc pentru postare
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 21.09.2013 07:08:24
Miki10269, eu iti multumesc pentru comentariul lasat. Ma bucur ca ti-a fost pe plac.