Placinta Rapida

Complexitate
redusa
Placinta Rapida

Ingrediente

  • -7 - 8 oua
  • -1 kg iaurt gros
  • -250 - 300 g zahar brun
  • -1 pachet foi de placinte
  • -2-3 pliculete zahar vanilat
  • -coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • -250 g stafide
  • -rom sau esenta de rom
  • -zahar pudra pentru ornat, optional

Mod de preparare

Puneti stafidele la inmuiat in rom sau apa cu esenta de rom, circa 1 ora.

Bateti galbenusurile cu 1/2 zahar brun pana devin spumoase, se albesc, iar zaharul s-a topit si albusurile spuma tare cu cealalta 1/2 din cantitatea de zaharul brun.

Separat, amestecati iaurtul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, inglobati galbenusurile frecate, apoi, intai 1/3 din cantitatea de albusuri batute si la urma, restul, amestecand cu o spatula, foarte usor, prin rasturnare de jos in sus.

Tapetati cu hartie de copt o tava mare de aragaz, in care asezati unele peste altele, fara sa le ungeti, 2-3- 4 foi de placinta, imbracand si marginile tavii. Turnati 2- 3 polonice din umplutura, astfel incat dupa ce nivelati sa aveti cam de un deget grosime si presarati stafide bine scurse.

Puneti alte 2- 3 foi de placinta care sa acopere numai umplutura, un alt strat de umplutura, tot de un deget grosime, stafide. Continuati straturile, pana terminati ingredientele, tinand cont ca ultimul strat trebuie sa fie de umplutura peste care presarati generos stafide.

Dati tava la cuptorul preincalzit, pentru circa 40- 50 min, la 170- 180 grade sau pana ce prajitura este coapta, stratul de deasupra ferm si frumos rumenit.

Lasati la racit pe un gratar, pudrati cu zahar praf (optional), portionati si serviti cu pofta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu bulion
2
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Parteneri
Garnitura tigaie cu cartofi taranesti
Bucataras.RO

Garnitura tigaie cu cartofi taranesti

Iata o garnitura deosebita, se face destul de repede si e foaaarte buna si delicioasa! Merge de minune cu friptura la gratar...

Garnitura tigaie cu cartofi taranesti
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia