Mod preparare umplutura:
Se curata dovleacul de coaja si de seminte, dupa care se da pe razatoare (pe partea mai mare) si se amesteca cu zaharul. Margarina se topeste intr-o cratita pe foc, iar cand s-a topit se caleste dovleacul in aceasta. Se lasa la foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana ce se evapora lichidul.
Cand este gata se ia de pe foc se adauga scortisoara si se lasa sa se raceasca.
Mod preparare aluat:
Faina se amesteca cu praful de copt, sarea si zaharul. Se face o gaura in mijloc si se adauga margarina la temperatura camerei, taiata cubulete si uleiul. Aceste ingrediente se framanta adaugand treptat apa. Dupa ce aluatul a capatat consistenta, se pune la frigider pentru 30 de minute.
Tapetam o tava (tava mea are 38x26cm) cu hartie de copt. Aluatul il impartim in doua si astfel intindem prima foaie (se intinde pe masa sau pe o planseta presarata cu faina) pe care o punem in tava si o presaram cu pesmet. Atentie: Se pune pesmet presarat pe toata suprafata acesteia!
Se adauga compozitia de dovleac si dupa aceea se presara iarasi pesmet. Se intinde si ultima foaie, dupa care se aseaza peste compozitia de dovleac. Aceasta se rupe usor din loc in loc in asa fel incat sa formam niste norisori micuti.
Placinta se pune in cuptorul preincalzit si se lasa la foc potrivit pana se rumeneste usor.
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se pudreaza cu zahar pudra cu ajutorul unei strecuratoare si se portioneaza bucatele potrivite.
Pofta buna!
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosNu suntem deloc fani conserve de carne, eu cel putin nu mananc deloc. Am primit cateva si parca nu le-as arunca, asa ca...
Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosiiO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii