Mod preparare umplutura:
Se curata dovleacul de coaja si de seminte, dupa care se da pe razatoare (pe partea mai mare) si se amesteca cu zaharul. Margarina se topeste intr-o cratita pe foc, iar cand s-a topit se caleste dovleacul in aceasta. Se lasa la foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana ce se evapora lichidul.
Cand este gata se ia de pe foc se adauga scortisoara si se lasa sa se raceasca.
Mod preparare aluat:
Faina se amesteca cu praful de copt, sarea si zaharul. Se face o gaura in mijloc si se adauga margarina la temperatura camerei, taiata cubulete si uleiul. Aceste ingrediente se framanta adaugand treptat apa. Dupa ce aluatul a capatat consistenta, se pune la frigider pentru 30 de minute.
Tapetam o tava (tava mea are 38x26cm) cu hartie de copt. Aluatul il impartim in doua si astfel intindem prima foaie (se intinde pe masa sau pe o planseta presarata cu faina) pe care o punem in tava si o presaram cu pesmet. Atentie: Se pune pesmet presarat pe toata suprafata acesteia!
Se adauga compozitia de dovleac si dupa aceea se presara iarasi pesmet. Se intinde si ultima foaie, dupa care se aseaza peste compozitia de dovleac. Aceasta se rupe usor din loc in loc in asa fel incat sa formam niste norisori micuti.
Placinta se pune in cuptorul preincalzit si se lasa la foc potrivit pana se rumeneste usor.
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se pudreaza cu zahar pudra cu ajutorul unei strecuratoare si se portioneaza bucatele potrivite.
Pofta buna!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii