Placinta de Dovleac (de Post)

Complexitate
redusa
Placinta de Dovleac (de Post)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 gr faina
  • 100 gr margarina
  • 150 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 20 ml ulei
  • 5 gr praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • pesmet
  • Umplutura:
  • 1 dovleac turcesc (potrivit)
  • 200 gr zahar
  • 150 gr margarina
  • o lingurita scortisoara
  • zahar pudra

Mod de preparare

Mod preparare umplutura:
Se curata dovleacul de coaja si de seminte, dupa care se da pe razatoare (pe partea mai mare) si se amesteca cu zaharul. Margarina se topeste intr-o cratita pe foc, iar cand s-a topit se caleste dovleacul in aceasta. Se lasa la foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana ce se evapora lichidul.

Cand este gata se ia de pe foc se adauga scortisoara si se lasa sa se raceasca.

Mod preparare aluat:
Faina se amesteca cu praful de copt, sarea si zaharul. Se face o gaura in mijloc si se adauga margarina la temperatura camerei, taiata cubulete si uleiul. Aceste ingrediente se framanta adaugand treptat apa. Dupa ce aluatul a capatat consistenta, se pune la frigider pentru 30 de minute.

Tapetam o tava (tava mea are 38x26cm) cu hartie de copt. Aluatul il impartim in doua si astfel intindem prima foaie (se intinde pe masa sau pe o planseta presarata cu faina) pe care o punem in tava si o presaram cu pesmet. Atentie: Se pune pesmet presarat pe toata suprafata acesteia!

Se adauga compozitia de dovleac si dupa aceea se presara iarasi pesmet. Se intinde si ultima foaie, dupa care se aseaza peste compozitia de dovleac. Aceasta se rupe usor din loc in loc in asa fel incat sa formam niste norisori micuti.

Placinta se pune in cuptorul preincalzit si se lasa la foc potrivit pana se rumeneste usor.
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se pudreaza cu zahar pudra cu ajutorul unei strecuratoare si se portioneaza bucatele potrivite.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Tort de ciocolata, capsuni si maioneza
Bucataras.RO

Tort de ciocolata, capsuni si maioneza

Tortul l-am gasit pe un site italian si mi-au atras atentia mai intai ingredientele.Mi s-a parut un pic ciudat sa folosesc...

Tort de ciocolata, capsuni si maioneza
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce