Prima data ne ocupam de crema de dovleac. Intr-un vas, punem 2-3 linguri cu ulei, adăugăm dovleacul ras si calim pana se evaporă lichidul. Punem zahăr, grisul in ploaie (3 linguri), scorțișoară si nuci, omogenizam bine si lasam deoparte la racit.
Amestecam praful de copt cu faina, adăugăm si celelalte ingrediente si framantam. lăsăm aluatul 15 minute la frigider, acoperit, după care il împărțim in doua. Din fiecare bucata, intindem o foaie de mărimea tavii, direct pe hârtia de copt, altfel va fi mai dificil de transferat.
Asezam prima foaie în tava, cu tot cu hartie, intepam din loc in loc cu furculița, presaram pe toata suprafata o lingură cu gris si repartizam uniform umplutura de dovleac, racita si iar presaram o lingura cu gris. Cu miscari rapide, transferam de pe hârtia de copt si cea de-a doua foaie, deasupra umpluturii. Presam usor, intepam din loc in loc si dam tava la cuptor, preincalzit la 180 grade pana se rumeneste usor pe margini.
Se portioneaza racita complet si se pudreaza cu zahăr pudra.
Spor si pofta sa aveti!
Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulciPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSavureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...
Paste Bolognese - imbietoare si delicioaseMuffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Comentarii