Pink Rose Cake

Complexitate
redusa
Pink Rose Cake

Ingrediente

  • Blat:
  • - 270 g unt
  • - 600 g zahar
  • - 220 g albusuri sau 6 albusuri
  • - 2 lingurite esenta vanilie
  • - 400 g faina
  • - 1 si 1/2 plicuri praf de copt
  • - un pic de sare
  • - 430 ml lapte
  • - 1 tub colorant in gel roz sau rosu
  • Crema:
  • - 750 g mascarpone
  • - 750 ml frisca lichida
  • - 200 g zahar pudra
  • - 1 lingurita esenta vanilie

Mod de preparare

Intr-un castron se cerne faina, praful de copt si sarea.

In alt castron se bat bine untul moale cu zaharul pana se obtine o crema. Se pun albusurile unul cate unul mixand bine, dupa care se adauga si vanilia. La urma se adauga faina si laptele usor caldut, alternand cele doua ingrediente si mixand bine dupa fiecare.

Se imparte compozitia in 5 castroane in mod egal si se coloreaza cu colorantul in gel de la un roz aprins pana la un roz foarte deschis.

Se poate folosi si colorant rosu dar trebuie sa fim atenti sa punem cate o picatura odata si amestecand bine se ajunge culoarea dorita.

Se coc pe rand in forma unsa si tapetata cu faina de 22 cm, pentru 20 min la 180 grade, cuptorul preincalzit.

Cand e gata se pune pe hartie de copt se spala tava se usuca si se procede ca la prima foaie.

Se lasa la racit.

Crema se pregateste foarte usor:
Se bate bine frisca. Mascarponele se bate cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga in compozitia de mascarpone cate un pic din frisca amestecand usor de jos in sus sa nu se lasa e frisca.

Se umple tortul: la baza se pune prima foaie de blat roz aprins crema deasupra si tot asa pana ajungem la blatul roz deschis.

Se imbraca tortul in crema si se da la frigider pentru cateva ore.

Restul de crema se imparte in doua sau trei castroane de la roz aprins la roz deschis.

Se pune in posch cu varful nr. 2c eu (am folosit 2d ca asta am) si se fac trandafiri pe tort incepand de jos in sus. Decorul se face dupa imaginatie.

Se da la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia