Pink Rose Cake

Complexitate
redusa
Pink Rose Cake

Ingrediente

  • Blat:
  • - 270 g unt
  • - 600 g zahar
  • - 220 g albusuri sau 6 albusuri
  • - 2 lingurite esenta vanilie
  • - 400 g faina
  • - 1 si 1/2 plicuri praf de copt
  • - un pic de sare
  • - 430 ml lapte
  • - 1 tub colorant in gel roz sau rosu
  • Crema:
  • - 750 g mascarpone
  • - 750 ml frisca lichida
  • - 200 g zahar pudra
  • - 1 lingurita esenta vanilie

Mod de preparare

Intr-un castron se cerne faina, praful de copt si sarea.

In alt castron se bat bine untul moale cu zaharul pana se obtine o crema. Se pun albusurile unul cate unul mixand bine, dupa care se adauga si vanilia. La urma se adauga faina si laptele usor caldut, alternand cele doua ingrediente si mixand bine dupa fiecare.

Se imparte compozitia in 5 castroane in mod egal si se coloreaza cu colorantul in gel de la un roz aprins pana la un roz foarte deschis.

Se poate folosi si colorant rosu dar trebuie sa fim atenti sa punem cate o picatura odata si amestecand bine se ajunge culoarea dorita.

Se coc pe rand in forma unsa si tapetata cu faina de 22 cm, pentru 20 min la 180 grade, cuptorul preincalzit.

Cand e gata se pune pe hartie de copt se spala tava se usuca si se procede ca la prima foaie.

Se lasa la racit.

Crema se pregateste foarte usor:
Se bate bine frisca. Mascarponele se bate cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga in compozitia de mascarpone cate un pic din frisca amestecand usor de jos in sus sa nu se lasa e frisca.

Se umple tortul: la baza se pune prima foaie de blat roz aprins crema deasupra si tot asa pana ajungem la blatul roz deschis.

Se imbraca tortul in crema si se da la frigider pentru cateva ore.

Restul de crema se imparte in doua sau trei castroane de la roz aprins la roz deschis.

Se pune in posch cu varful nr. 2c eu (am folosit 2d ca asta am) si se fac trandafiri pe tort incepand de jos in sus. Decorul se face dupa imaginatie.

Se da la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie