Mixam ouale cu zaharul pana ce devin o compozitie cremoasa si zaharul este topit, adaugam ulei si esenta de vanilie, mixam pana ce se omogenizeaza.
Adaugam praful de copt si treptat faina, framantam pana ce rezulta un aluat care nu se lipeste de maini si este elastic.
Modelam bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt lasand spatiu intre ele.
Apasam putin cu degetul deasupra fiecarei bilute.
Coacem in cuptorul incalzit, cca. 15 min la 180 grade C, pana ce se rumenesc usor pe fund.
Imediat ce le scoatem din cuptor, le scobim cu ajutorul unui cutitas.
Razatura nu o aruncam pentru ca o vom folosi la crema.
Crema-mixam untul la temperatura camerei si zaharul pudra, adaugam cacaua, gemul, esenta, razatura de la fursecuri pe care am maruntit-o cu degetele bucatile mai mari.
Umplem cojile piersicilor si le lipim cate 2.
Le dam la frigider cca. 1 ora pentru a se intari crema.
Punem cate 100 ml lapte in 2 castroane si adaugam colorant alimentar, pe o farfurie adaugam zahar.
Trecem piersicile prin colorant, dupa care le tavalim prin zahar si le asezam intr-un platou.
Dam la rece peste noapte inainte de servire.
Eu am dublat ingredientele.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustLa fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza IIDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii