Mixam ouale cu zaharul pana ce devin o compozitie cremoasa si zaharul este topit, adaugam ulei si esenta de vanilie, mixam pana ce se omogenizeaza.
Adaugam praful de copt si treptat faina, framantam pana ce rezulta un aluat care nu se lipeste de maini si este elastic.
Modelam bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt lasand spatiu intre ele.
Apasam putin cu degetul deasupra fiecarei bilute.
Coacem in cuptorul incalzit, cca. 15 min la 180 grade C, pana ce se rumenesc usor pe fund.
Imediat ce le scoatem din cuptor, le scobim cu ajutorul unui cutitas.
Razatura nu o aruncam pentru ca o vom folosi la crema.
Crema-mixam untul la temperatura camerei si zaharul pudra, adaugam cacaua, gemul, esenta, razatura de la fursecuri pe care am maruntit-o cu degetele bucatile mai mari.
Umplem cojile piersicilor si le lipim cate 2.
Le dam la frigider cca. 1 ora pentru a se intari crema.
Punem cate 100 ml lapte in 2 castroane si adaugam colorant alimentar, pe o farfurie adaugam zahar.
Trecem piersicile prin colorant, dupa care le tavalim prin zahar si le asezam intr-un platou.
Dam la rece peste noapte inainte de servire.
Eu am dublat ingredientele.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii