Piersici umplute cu crema

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Piersici umplute cu crema

Ingrediente

  • Coji
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 800 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 250 g gem de visine (sau oricare altul)
  • esenta de rom
  • Decor
  • 200 ml lapte
  • 150 g zahar
  • colorant alimentar

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul pana ce devin o compozitie cremoasa si zaharul este topit, adaugam ulei si esenta de vanilie, mixam pana ce se omogenizeaza.

Adaugam praful de copt si treptat faina, framantam pana ce rezulta un aluat care nu se lipeste de maini si este elastic.

Modelam bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt lasand spatiu intre ele.

Apasam putin cu degetul deasupra fiecarei bilute.

Coacem in cuptorul incalzit, cca. 15 min la 180 grade C, pana ce se rumenesc usor pe fund.

Imediat ce le scoatem din cuptor, le scobim cu ajutorul unui cutitas.

Razatura nu o aruncam pentru ca o vom folosi la crema.

Crema-mixam untul la temperatura camerei si zaharul pudra, adaugam cacaua, gemul, esenta, razatura de la fursecuri pe care am maruntit-o cu degetele bucatile mai mari.

Umplem cojile piersicilor si le lipim cate 2.

Le dam la frigider cca. 1 ora pentru a se intari crema.

Punem cate 100 ml lapte in 2 castroane si adaugam colorant alimentar, pe o farfurie adaugam zahar.

Trecem piersicile prin colorant, dupa care le tavalim prin zahar si le asezam intr-un platou.

Dam la rece peste noapte inainte de servire.

Eu am dublat ingredientele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.