Mixam ouale cu zaharul pana ce devin o compozitie cremoasa si zaharul este topit, adaugam ulei si esenta de vanilie, mixam pana ce se omogenizeaza.
Adaugam praful de copt si treptat faina, framantam pana ce rezulta un aluat care nu se lipeste de maini si este elastic.
Modelam bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt lasand spatiu intre ele.
Apasam putin cu degetul deasupra fiecarei bilute.
Coacem in cuptorul incalzit, cca. 15 min la 180 grade C, pana ce se rumenesc usor pe fund.
Imediat ce le scoatem din cuptor, le scobim cu ajutorul unui cutitas.
Razatura nu o aruncam pentru ca o vom folosi la crema.
Crema-mixam untul la temperatura camerei si zaharul pudra, adaugam cacaua, gemul, esenta, razatura de la fursecuri pe care am maruntit-o cu degetele bucatile mai mari.
Umplem cojile piersicilor si le lipim cate 2.
Le dam la frigider cca. 1 ora pentru a se intari crema.
Punem cate 100 ml lapte in 2 castroane si adaugam colorant alimentar, pe o farfurie adaugam zahar.
Trecem piersicile prin colorant, dupa care le tavalim prin zahar si le asezam intr-un platou.
Dam la rece peste noapte inainte de servire.
Eu am dublat ingredientele.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorUn desert absolut delicios care poate fi gata in mai putin de o jumatate de ora. Va recomand sa faceti portie dubla pentru...
Desert vafe cu ciocolata, zmeura si mentaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii