Pearl Sugar- Zahar Decorativ (Nisipos)

Complexitate
redusa
Pearl Sugar- Zahar Decorativ (Nisipos)

Ingrediente

  • -100 g zahar pudra, cumparat
  • -10 g apa sau 2 lingurite cu apa

Mod de preparare

Cantariti cu mare precizie ingredientele.
Amestecati zaharul cu apa, apoi luati cate putin din compozitia sfaramicioasa si framantati in palma pana se leaga amestecul si se compacteaza (de la caldura mainilor).

Treceti cu grija bilutele obtinute prin razatoarea cu ochiuri mari, razuind incet si apasat doar prin 2- 4 ochiuri ale acesteia si remodelati la nevoie forma de minge.
Lasati „ serpisorii” sa cada direct pe o foaie de copt asezata intr-o tava si pe cat posibil fara sa se suprapuna si fara sa umblati la ei.

Lasati granulele 24 ore intr-un loc cald si uscat.
Le puteti pregati din timp deoarece ele se pot pastra dupa uscare mai mult de 1 luna, in borcanase sau cutii de plastic prevazute cu capac etans.
* Zaharul din comert contine 3 % amidon. Acesta impiedica topirea zaharului in cuptorul incins

Pearl Sugar mai este cunoscut si sub denumirea de zahar nisipos sau decorativ; el se prezinta sub forma de conglomerate de particule de zahar rafinat.
Se foloseste in patiserie si cofetarie pentru decorarea dulciurilor.

Acesta este un tip de zahar cu cristale mari, folosit in principal in industria alimentara la fabricarea dulciurilor, dar este la fel de mult folosit si in gospodariile individuale pentru ornare.
Cristalele mari reflecta lumina si dau produselor un aspect stralucitor, de unde si denumirea de zahar decorativ.

Granulele de zahar isi pastreaza forma si aspectul si nu se topesc in cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu ciocolata si cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca