Reţetă de preparare a papanaşilor reinventați

Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor reinventați

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor reinventați
  • Topping:
  • -200 g fulgi de migdale, prajiti
  • -miere de albine
  • Papanasi:
  • -500 g branza de vaci
  • -150 g gris
  • -15 g miere de salcam
  • -15 g miere poliflora
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -1 lingurita esenta de portocale
  • -50 ml lapte
  • -2 batoane de scortisoara

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor reinventați

Prajiti usor fulgii de migdale intr-o tigaie, fara grasime, pe foc potrivit, pana se auresc frumos. Transferati intr-un bol si dati deoparte.

Separat, amestecati branza de vaci cu grisul, mierea si esentele.
Adaugati laptele, omogenizati si lasati 10 min in asteptare.
Intre timp, puneti la fiert apa impreuna cu batoanele de scortisoara.
Luati cate 1 lingura din compozitie si modelati sub forma de bila.

* Daca compozitia este prea moale, adaugati inca putin gris, astfel incat amestecul sa se poata modela fara sa se lipeasca prea mult de mana. Nu adaugati o cantitate excesiva de gris pentru ca dupa fierbere papanasii vor fi prea tari.

Adaugati papanasii in apa clocotita, dati focul mic si lasati sa fiarba pana cand papanasii se ridica la suprafata.

Scoateti cu o spumiera si treceti-i prin fulgii de migdale prajiti, avand grija ca acestia sa adere de jur imprejurul papanasilor..

Serviti cat sunt calzi, stropiti generos cu miere de albine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Cuib de viespi
1
Dulciuri

Cuib de viespi

Cuib de viespi
Foi Lica cu nuca
2
Dulciuri

Foi Lica cu nuca

Foi Lica cu nuca
Tort Diplomat
3
Dulciuri

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Saramura de Macrou
4
Prajitura cu nuca si crema de budinca
5
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Parteneri
Tocana banateana cu carne de porc si galuste
Bucataras.RO

Tocana banateana cu carne de porc si galuste

Tocana banateana cu carne de porc si galuste
Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Culinar.RO

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Gem de capsuni cu menta
Gustos.RO

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta