Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață
  • 250 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 200 gr faina
  • dulceata de afine
  • smantana
  • ulei
  • faina pentru modelat

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață

Branza se mixeaza foarte bine impreuna cu ouale, zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.

Aluatul trebuie sa aiba o consistenta moale si pufoasa. Pentru a nu se lipi de maini cand il modelam folosim de faina formand mici cerculete si bilute. Punem uleiul la incins (o cantitate mai mare) si adaugam papanasii prajindu-i pe ambele parti.

Se scot pe un prosop de hartie pt a se scurge uleiul din ei.
Se servesc cu smantana si dulceata de afine (merge si cu alte dulceturi).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere posate in vin

Pere posate in vin

Pere posate in vin
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci