Am luat de la frigider laptele de cocos, l-am pus intr-o cratita si l-am asezat pe aragaz la foc moderat. Crema de cocos, adunata la suprafata laptelui in timpul cat a stat la frigider, se dizolva din nou la caldura si se amesteca cu laptele.
Cand a inceput sa dea in clocot am adaugat orezul, in ploaie, si am lasat la foc mic, sa fiarba incetisor. Din cand mai ma uitam la el sa nu scada prea mult laptele. Am mai adaugat apa, circa un paharel, in timpul fierberii. Cand orezul era pe trei sferturi fiert am adaugat nuca de cocos, ramasa de la prepararea laptelui si zaharul, care se pune dupa gust si am mai fiert inca 5 minute. Am inchis aragazul si am lasat orezul in pace sa stea linistit si sa absoarba, in voie, restul de lichid.
In timpul asta am decongelat (la microunde) zmeura, am pus deoparte cam un sfert din cantitate si restul am pus intr-o sita, am strecurat si am pasat ca sa scot pulpa si sa pot sa separ de seminte. In lichidul (destul de gros) obtinut, am pus amidonul alimentar si cele 3 linguri de zahar si am mai subtiat cu putina apa, am pus la foc, cateva minute, pana s-a ingrosat putin sosul. Am luat de pe foc, am adaugat zmeura pusa deoparte si am amestecat.
Acuma cine doreste poate sa adauge 2-3 linguri de sampanie sau de coniac. In cazul asta se pune mai mult amidon.
Intre timp orezul s-a racorit, am luat cupe de silicon si l-am aranjat frumos in ele. Am lasat la racit, apoi le-am scos din forma le-am pus pe platou, am stropit din belsug cu sosul de zmeura si gata. Un desert dulce acrisor si de post.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii