Puneti intr-un vas, la foc mic, orezul cu laptele rece si o bucatica de vanilie.
Fierbeti amestecand mereu pana ce orezul este aproape facut; adaugati zaharul, praful de sare si continuati fierberea pana cand bobul de orez strans intre degete se striveste usor.
Luati vasul de pe foc, acoperiti cu un capac si lasati in asteptare 5 min apoi, afanati usor orezul cu o furculita.
Scoateti vanilia si rasturnati orezul intr-un bol.
Serviti cald fie presarat cu scortisoara, fie cu sirop de fructe.
Se poate servi si rece, ornat cu frisca si / sau fructe zaharisite
Masurati orezul si laptele cu aceeasi cana.
Daca folositi esenta de vanilie adaugati-o la sfarsit (cand orezul este fiert si luati vasul de pe foc).
* orez cald- scortisoara pudra sau sirop de fructe (gros) ,
dupa dorinta
* orez rece- frisca sau fructe zaharisite
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAm vazut la Merisor astfel de gogosi si, pentru ca salcamii ma imbiau cu parfumul lor, am zis sa incerc si eu sa fac aceste...
Desert gogosi cu flori de salcamMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii