Nuci umplute

Postat pe: 30-09-2015
(0)

Ingrediente

Pentru aluat:
200 g untura (unt sau margarina)
4 oua
o cana de zahar
1 plic de amoniac
coaja de lamaie sau esente
un praf de sare
faina cat cuprinde
Pentru crema:
50 g de cacao
125 ml apa
150 g zahar
un pachet unt
4 galbenusuri
esenta de rom
nuca macinata

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Aluat: Mixam ouale cu zaharul si sarea, adaugam untura, amoniacul stins in otet, esentele si coaja de lamaie. Omogenizam bine, apoi punem faina treptat pana obtinem un aluat usor de modelat. Din aluat formam bile pe care le punem in forma bine incinsa.
Crema: Peste cacaoa amestecata cu jumatate din cantitatea de zahar se toarna apa, apoi se pune la fiert la foc mic .Galbenusurile si cealalta jumatate din cantitatea de zahar se freaca spuma si se toarna peste crema fierbinte de cacao, amestecand continuu. Se fierbe in continuare la foc mic sau baie de abur, pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Se da deoparte si se lasa la racit. Untul il topim pe jumatate, apoi il mixam pana devine pufos ca o crema si il incorporam in compozitia racita de galbenusuri. Adaugam nucile macinate si aromam dupa gust cu esenta de rom.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Nuci umplute" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Nuci umplute