Aluat: Mixam ouale cu zaharul si sarea, adaugam untura, amoniacul stins in otet, esentele si coaja de lamaie. Omogenizam bine, apoi punem faina treptat pana obtinem un aluat usor de modelat. Din aluat formam bile pe care le punem in forma bine incinsa.
Crema: Peste cacaoa amestecata cu jumatate din cantitatea de zahar se toarna apa, apoi se pune la fiert la foc mic .Galbenusurile si cealalta jumatate din cantitatea de zahar se freaca spuma si se toarna peste crema fierbinte de cacao, amestecand continuu. Se fierbe in continuare la foc mic sau baie de abur, pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Se da deoparte si se lasa la racit. Untul il topim pe jumatate, apoi il mixam pana devine pufos ca o crema si il incorporam in compozitia racita de galbenusuri. Adaugam nucile macinate si aromam dupa gust cu esenta de rom.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii