Minitorturi de post

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

Blat:
250 g zahar
400-450 g faina
150g ulei
250-300 ml apa rece
3-4 linguri cacao
1 lingurita bicarbonate
stafide
coaja de lamaie, esente
Crema:
2 linguri amidon
1 lingura faina
150ml apa
150g zahar pudra
250 g margarina
zeama de la o lamiae
vanilie
Glazura:
2-3 linguri cacao
2-3 linguri zahar
2-3 linguri apa
50 g margarina

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Preparare blat:
Se pune intr-un castron faina , zaharul, cacao, coaja de lamaie, esente, bicarbonatul stins, apa si uleiul.

Se omogenizeaza totul foarte bine, se adauga stafidele(se poate pune si nuca). Se unge tava(25/35 cm) cu ulei se tapeteaza cu faina (se poate folosi hartie pentru copt) se toarna compozitia si se coace la foc potrivit timp de 40-45 min.

Dupa ce se raceste, blatul se taie in doua pe orizontala.

Crema:
Se amesteca amidonul cu faina si apa ,se pun la foc pana se obtine un amestec consistent (ca o ciulama mai groasa)si se lasa sa se raceasca.

Margarina se freaca cu zaharul pudra si se adauga ciulamaua racita. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga zeama de lamiae si esentele.

Glazura: se amesteca zaharul ,apa si cacao,apoi se pun pe foc mic 2-3 min(pana se topeste zaharul) se adauga margarina,se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.

Se aseaza prima parte de blat pe o tava ,se intinde toata crema,apoi se aseaza a doua parte de blat si se toarna glazura in strat uniform.

Se portioneaza si se orneaza dupa inspiratia fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Minitorturi de post" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

tudora
•  29.03.2011 15:03:28

Mona am si eu o nelamurire: blatul acesta nu trebuie insiropat?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Minitorturi de post