Minitorturi de post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Minitorturi de post

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g zahar
  • 400-450 g faina
  • 150g ulei
  • 250-300 ml apa rece
  • 3-4 linguri cacao
  • 1 lingurita bicarbonate
  • stafide
  • coaja de lamaie, esente
  • Crema:
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingura faina
  • 150ml apa
  • 150g zahar pudra
  • 250 g margarina
  • zeama de la o lamiae
  • vanilie
  • Glazura:
  • 2-3 linguri cacao
  • 2-3 linguri zahar
  • 2-3 linguri apa
  • 50 g margarina

Mod de preparare

Preparare blat:
Se pune intr-un castron faina , zaharul, cacao, coaja de lamaie, esente, bicarbonatul stins, apa si uleiul.

Se omogenizeaza totul foarte bine, se adauga stafidele(se poate pune si nuca). Se unge tava(25/35 cm) cu ulei se tapeteaza cu faina (se poate folosi hartie pentru copt) se toarna compozitia si se coace la foc potrivit timp de 40-45 min.

Dupa ce se raceste, blatul se taie in doua pe orizontala.

Crema:
Se amesteca amidonul cu faina si apa ,se pun la foc pana se obtine un amestec consistent (ca o ciulama mai groasa)si se lasa sa se raceasca.

Margarina se freaca cu zaharul pudra si se adauga “ciulamaua” racita. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga zeama de lamiae si esentele.

Glazura: se amesteca zaharul ,apa si cacao,apoi se pun pe foc mic 2-3 min(pana se topeste zaharul) se adauga margarina,se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.

Se aseaza prima parte de blat pe o tava ,se intinde toata crema,apoi se aseaza a doua parte de blat si se toarna glazura in strat uniform.

Se portioneaza si se orneaza dupa inspiratia fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!

Supa crema de ciuperci - foarte aromata
Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in...

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
1
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Papricas de Cartofi cu Pui
4
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Prajitura Cappuccino
5
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Desert prajitura cu mere si bezea
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere si bezea

Mie intotdeauna mi-a placut combinatia de mere si scortisoara, parca aduce a toamna, a ploaie si vreme rece. Ce-ar fi sa ne...

Desert prajitura cu mere si bezea
Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Culinar.RO

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia