Preparare blat:
Se pune intr-un castron faina , zaharul, cacao, coaja de lamaie, esente, bicarbonatul stins, apa si uleiul.
Se omogenizeaza totul foarte bine, se adauga stafidele(se poate pune si nuca). Se unge tava(25/35 cm) cu ulei se tapeteaza cu faina (se poate folosi hartie pentru copt) se toarna compozitia si se coace la foc potrivit timp de 40-45 min.
Dupa ce se raceste, blatul se taie in doua pe orizontala.
Crema:
Se amesteca amidonul cu faina si apa ,se pun la foc pana se obtine un amestec consistent (ca o ciulama mai groasa)si se lasa sa se raceasca.
Margarina se freaca cu zaharul pudra si se adauga ciulamaua racita. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga zeama de lamiae si esentele.
Glazura: se amesteca zaharul ,apa si cacao,apoi se pun pe foc mic 2-3 min(pana se topeste zaharul) se adauga margarina,se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
Se aseaza prima parte de blat pe o tava ,se intinde toata crema,apoi se aseaza a doua parte de blat si se toarna glazura in strat uniform.
Se portioneaza si se orneaza dupa inspiratia fiecaruia.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii