Minitorturi de post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Minitorturi de post

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g zahar
  • 400-450 g faina
  • 150g ulei
  • 250-300 ml apa rece
  • 3-4 linguri cacao
  • 1 lingurita bicarbonate
  • stafide
  • coaja de lamaie, esente
  • Crema:
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingura faina
  • 150ml apa
  • 150g zahar pudra
  • 250 g margarina
  • zeama de la o lamiae
  • vanilie
  • Glazura:
  • 2-3 linguri cacao
  • 2-3 linguri zahar
  • 2-3 linguri apa
  • 50 g margarina

Mod de preparare

Preparare blat:
Se pune intr-un castron faina , zaharul, cacao, coaja de lamaie, esente, bicarbonatul stins, apa si uleiul.

Se omogenizeaza totul foarte bine, se adauga stafidele(se poate pune si nuca). Se unge tava(25/35 cm) cu ulei se tapeteaza cu faina (se poate folosi hartie pentru copt) se toarna compozitia si se coace la foc potrivit timp de 40-45 min.

Dupa ce se raceste, blatul se taie in doua pe orizontala.

Crema:
Se amesteca amidonul cu faina si apa ,se pun la foc pana se obtine un amestec consistent (ca o ciulama mai groasa)si se lasa sa se raceasca.

Margarina se freaca cu zaharul pudra si se adauga “ciulamaua” racita. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga zeama de lamiae si esentele.

Glazura: se amesteca zaharul ,apa si cacao,apoi se pun pe foc mic 2-3 min(pana se topeste zaharul) se adauga margarina,se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.

Se aseaza prima parte de blat pe o tava ,se intinde toata crema,apoi se aseaza a doua parte de blat si se toarna glazura in strat uniform.

Se portioneaza si se orneaza dupa inspiratia fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Pulpa de miel la cuptor
4
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Ce poti pregati daca ai ramas cu pui de la ultima friptura? Tacos cu pui, cous cous si parmezan
Bucataras.RO

Ce poti pregati daca ai ramas cu pui de la ultima friptura? Tacos cu pui, cous cous si parmezan

Un preparat senzational, care-ti permite o mare libertate de miscare in ceea ce priveste mancarea ramasa cu o zi inainte....

Ce poti pregati daca ai ramas cu pui de la ultima friptura? Tacos cu pui, cous cous si parmezan
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj