Melci cu Dovleac si Cocos

Postat pe: 28-11-2013
(0)

Ingrediente

1 foaie aluat de foietaj
800 g dovleac
100 g cocos ras
200 g zahar
cateva picaturi esenta de vanilie
Pentru uns:
putin unt
cateva linguri de lapte

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Dupa ce am vazut la Nicoleta64 reteta Spirale cu dovleac si cocos si pentru ca imi place si dovleacul si cocosul, am cumparat dovleac si am trecut la executarea retetei.
Multumesc Nicoleta pentru inspiratie.

Am scos din frigider foaia de aluat.
Am curatat dovleacul si l-am dat pe razatoarea cu gauri mari.
Am calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie.

Dupa ce s-a inmuiat putin, l-am pus intr-o strecuratoare si l-am lasat sa se scurga bine sucul. Din cand in cand am apasat cu o lingura.

l-am lasat sa se raceasca.

Am intins uniform dovleacul peste foaia de aluat. Am presarat cocosul peste dovleac.
Am rulat strans (pe latimea foii). (Pentru a se taia mai bine feliile, se da la congelator pentru aproximativ 20 de minute sa se intareasca.)

Am taiat felii de 1, 5-2 cm, le-am uns cu putin unt amestecat cu cateva linguri de lapte si le-am pus in tava pe hartia de copt.

Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180° c pentru 25-30 de minute.

Mi-au iesit 15 bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Melci cu Dovleac si Cocos" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Melci cu Dovleac si Cocos