Dupa ce am vazut la Nicoleta64 reteta Spirale cu dovleac si cocos si pentru ca imi place si dovleacul si cocosul, am cumparat dovleac si am trecut la executarea retetei.
Multumesc Nicoleta pentru inspiratie.
Am scos din frigider foaia de aluat.
Am curatat dovleacul si l-am dat pe razatoarea cu gauri mari.
Am calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie.
Dupa ce s-a inmuiat putin, l-am pus intr-o strecuratoare si l-am lasat sa se scurga bine sucul. Din cand in cand am apasat cu o lingura.
l-am lasat sa se raceasca.
Am intins uniform dovleacul peste foaia de aluat. Am presarat cocosul peste dovleac.
Am rulat strans (pe latimea foii). (Pentru a se taia mai bine feliile, se da la congelator pentru aproximativ 20 de minute sa se intareasca.)
Am taiat felii de 1, 5-2 cm, le-am uns cu putin unt amestecat cu cateva linguri de lapte si le-am pus in tava pe hartia de copt.
Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180° c pentru 25-30 de minute.
Mi-au iesit 15 bucati.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii