Keik

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6oua
  • 6linguri de apa
  • 12linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr nuca macinata
  • 1/2sare

Mod de preparare

Separi ouale si bati albusurile cu un praf de sare. Le bati pina incep sa se umfle si pui apa. Bati in continuare si pui zaharul. Continui sa bati pina cind albusul e tare si se tine de mixer. Apoi adaugi galbenusurile si amesteci numai o data. Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt si nuca. Se toarna amestecul peste albusuri si galbenusuri amestecind usur cu o lingura.
Pui amestecul intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la180 grade timp de 30 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici