Inghetata de morcov si caise

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

200 gr morcovi cruzi si caise amestecate de preferat morcovi baby care sunt mai dulci dar sunt ok si cei normali daca sunt proaspeti ( cand se ofilesc morcovii devin usor amarui )
150 gr zahar ( sau 200 gr depinde cum e frisca indulcita sau nu )
vanilie sau zahar vanilat
100 ml frisca ( eu am folosit vegetala )

Mod de preparare

Se pun morcovii curatati si taiati bucati ( mergeau si rasi ) impreuna cu caisele spalate, fara simburi si curatate pe cit posibil de coaja in vasul de sticla cu capac la microunde pt 5 minute . Nu e obligatoriu la microunde se poate si in cratita pe foc in cazul asta cu 1-2 linguri apa . Dupa 5 min am adaugat zaharul peste morcovi si caise si am amestecat .. Inca alte 5 minute si am verificat din nou si amestecat siropul format . Am mai dat o tura de 4 minute caci era deajuns .. acum in functie de cantitate sau de cuptor timpul poate varia ...

Se bate frisca cit morcovii si caisele in sirop s-au mai racorit.

Se amesteca cu mixerul vertical ( in blender, robot fiecare ce are ) pina a devenit un sirop gros .. se adauga vanilia si frisca batuta si se amesteca cu telul in forma de para ...

...in forme si la congelator ...

pt ca este destul de dulce se serveste alaturi de o inghetata mai simpla cum ar fii cea de orez sau cea de frisca ... sau chiar alaturi de o bucata de prajitura cu morcovi sau budinca de orez cu lapte ....
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Inghetata de morcov si caise" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

tsilly
•  23.02.2010 16:00:27

sunt curioasa ce gust are ! .. nu m-am gandit niciodata ca pana si inghetata se poate face si din morcovi

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Inghetata de morcov si caise