Inghetata de morcov si caise

Complexitate
redusa
Inghetata de morcov si caise

Ingrediente

  • - 200 gr morcovi cruzi si caise amestecate de preferat morcovi baby care sunt mai dulci dar sunt ok si cei normali daca sunt proaspeti ( cand se ofilesc morcovii devin usor amarui )
  • - 150 gr zahar ( sau 200 gr depinde cum e frisca indulcita sau nu )
  • - vanilie sau zahar vanilat
  • - 100 ml frisca ( eu am folosit vegetala )

Mod de preparare

Se pun morcovii curatati si taiati bucati ( mergeau si rasi ) impreuna cu caisele spalate, fara simburi si curatate pe cit posibil de coaja in vasul de sticla cu capac la microunde pt 5 minute . Nu e obligatoriu la microunde se poate si in cratita pe foc in cazul asta cu 1-2 linguri apa . Dupa 5 min am adaugat zaharul peste morcovi si caise si am amestecat .. Inca alte 5 minute si am verificat din nou si amestecat siropul format . Am mai dat o tura de 4 minute caci era deajuns .. acum in functie de cantitate sau de cuptor timpul poate varia ...

Se bate frisca cit morcovii si caisele in sirop s-au mai racorit.

Se amesteca cu mixerul vertical ( in blender, robot fiecare ce are ) pina a devenit un sirop gros .. se adauga vanilia si frisca batuta si se amesteca cu telul in forma de para ...

...in forme si la congelator ...

pt ca este destul de dulce se serveste alaturi de o inghetata mai simpla cum ar fii cea de orez sau cea de frisca ... sau chiar alaturi de o bucata de prajitura cu morcovi sau budinca de orez cu lapte ....

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide
2
Conserve, muraturi

Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide

Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide
Ajvar- Pasta de Ardei Iute
3
Sosuri

Ajvar- Pasta de Ardei Iute

Ajvar- Pasta de Ardei Iute
Placinta Armaneasca
4
Dulciuri

Placinta Armaneasca

Placinta Armaneasca
Remo
5
Dulciuri

Remo

Remo
Parteneri
Mâncare de fasole boabe roșie Canadiană cu cârnați afumați
Bucataras.RO

Mâncare de fasole boabe roșie Canadiană cu cârnați afumați

Zilele trecute, adică mai bine spus miercuri seară, când am ajuns acasă, TataZmeu, m-a întâmpinat cu un zâmbet larg :D...

Mâncare de fasole boabe roșie Canadiană cu cârnați afumați
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia