Ingrediente
● 250-350 g faina |
● 300 g dovleac |
● 4 galbenusuri |
● 200 g zahar |
● 2 pahare vin rosu, dulce |
● 1 lingurita coaja rasa de portocala sau lamaie |
● 2 portocale |
● un praf de sare |
● ulei pentru prajit |
● 4 linguri zahar pudra (poate fi si zahar pudra vanilat) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Curatati dovleacul si taiati-l in felii potrivite. Fierbeti-l in apa clocotita cu putina sare, pana ce se inmoaie, scurgeti-l si lasati-l la racit. Zdrobiti-l cu o furculita sau treceti-l prin masina de tocat carne si adaugati coaja rasa de portocala (lamaie).
Separat, intr-un castron, cerneti faina (pentru inceput 250 g, apoi mai puneti daca este nevoie), adaugati galbenusurile pe rand si cand acestea s-au incorporat, puneti zaharul, pireul de dovleac, sucul de portocale si vinul, adaugate treptat si omogenizand continu, ca sa nu se formeze cocoloase.
Trebuie sa obtineti o compozitie, mult mai groasa ca la clatite, care sa poata fi luata cu lingura, ca un aluat putin mai moale. Omogenizati bine si lasati sa se odihneasca 1 ora.
Intr-o tigaie cu ulei incins, puneti cate 1 lingura din aluat, sub forma de gramajoare si prajiti-le, la foc potrivit, de jur imprejur (ele se fac repede). Scoateti-le neaparat pe servetele absorbante, deoarece isi trag destul de mult ulei si lasati-le la racit.
Inainte de a fi servite, pudrati-le din belsug cu zahar praf.
Sunt bune si aromate, dar contin si multe calorii. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gogosele cu Dovleac si Vin" nu uita sa ii faci un review.
Separat, intr-un castron, cerneti faina (pentru inceput 250 g, apoi mai puneti daca este nevoie), adaugati galbenusurile pe rand si cand acestea s-au incorporat, puneti zaharul, pireul de dovleac, sucul de portocale si vinul, adaugate treptat si omogenizand continu, ca sa nu se formeze cocoloase.
Trebuie sa obtineti o compozitie, mult mai groasa ca la clatite, care sa poata fi luata cu lingura, ca un aluat putin mai moale. Omogenizati bine si lasati sa se odihneasca 1 ora.
Intr-o tigaie cu ulei incins, puneti cate 1 lingura din aluat, sub forma de gramajoare si prajiti-le, la foc potrivit, de jur imprejur (ele se fac repede). Scoateti-le neaparat pe servetele absorbante, deoarece isi trag destul de mult ulei si lasati-le la racit.
Inainte de a fi servite, pudrati-le din belsug cu zahar praf.
Sunt bune si aromate, dar contin si multe calorii. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gogosele cu Dovleac si Vin" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany