Gogosele cu Dovleac si Vin

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Gogosele cu Dovleac si Vin

Ingrediente

  • -250-350 g faina
  • -300 g dovleac
  • -4 galbenusuri
  • -200 g zahar
  • -2 pahare vin rosu, dulce
  • -1 lingurita coaja rasa de portocala sau lamaie
  • -2 portocale
  • -un praf de sare
  • -ulei pentru prajit
  • -4 linguri zahar pudra (poate fi si zahar pudra vanilat)

Mod de preparare

Curatati dovleacul si taiati-l in felii potrivite. Fierbeti-l in apa clocotita cu putina sare, pana ce se inmoaie, scurgeti-l si lasati-l la racit. Zdrobiti-l cu o furculita sau treceti-l prin masina de tocat carne si adaugati coaja rasa de portocala (lamaie).

Separat, intr-un castron, cerneti faina (pentru inceput 250 g, apoi mai puneti daca este nevoie), adaugati galbenusurile pe rand si cand acestea s-au incorporat, puneti zaharul, pireul de dovleac, sucul de portocale si vinul, adaugate treptat si omogenizand continu, ca sa nu se formeze cocoloase.

Trebuie sa obtineti o compozitie, mult mai groasa ca la clatite, care sa poata fi luata cu lingura, ca un aluat putin mai moale. Omogenizati bine si lasati sa se odihneasca 1 ora.

Intr-o tigaie cu ulei incins, puneti cate 1 lingura din aluat, sub forma de gramajoare si prajiti-le, la foc potrivit, de jur imprejur (ele se fac repede). Scoateti-le neaparat pe servetele absorbante, deoarece isi trag destul de mult ulei si lasati-le la racit.

Inainte de a fi servite, pudrati-le din belsug cu zahar praf.

Sunt bune si aromate, dar contin si multe calorii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
1
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Prajitura turnata cu branza de vaci
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Cum se face sucul de roșii
5
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Parteneri
Clatite cu umplutura de branza, nuca de cocos si lime
Bucataras.RO

Clatite cu umplutura de branza, nuca de cocos si lime

Pentru ca Bucataras m-a rasplatit cu un panini maker, m-am gandit sa fac clatitele la acest aparat. Am pregatit un aluat mai...

Clatite cu umplutura de branza, nuca de cocos si lime
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia