Prunele se curata de codite si se spala foarte bine.
Se scot samburii.
Se pun fructele la fiert pe foc mic, impreuna cu o canita de apa, intr-o oala cu capac.
Cand fructele s-au inmuiat, se adauga tot zaharul, se amesteca bine si se pune si miezul de nuca bine spalat.
Se continua fierberea, amestecand din cand in cand - sa nu se prinda.
Gemul trebuie sa scada aprox 1/3 (din cantitatea considerata dupa ce ati adaugat zaharul).
Puneti gemul fierbinte in borcane incalzite. Puneti capace si lasati borcanele pe masa din bucatarie, bine infofolite in paturi groase.
Dupa ce s-au racit, borcanele se pun in camara la rece.
Se foloseste la micul dejun sau ca gustare in cursul zilei, ca umplutura pentru clatite, cornulete, rulada sau pentru diverse prajituri.
Desi pare ciudat, impreuna cu telemeaua sarata are un gust deosebit!
Pofta buna!
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii