Gem de Prune

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

5 kg prune vinete
1 kg zahar (cu cristalul mare)
150 gr miez de nuca

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Prunele se curata de codite si se spala foarte bine.

Se scot samburii.

Se pun fructele la fiert pe foc mic, impreuna cu o canita de apa, intr-o oala cu capac.

Cand fructele s-au inmuiat, se adauga tot zaharul, se amesteca bine si se pune si miezul de nuca bine spalat.

Se continua fierberea, amestecand din cand in cand - sa nu se prinda.

Gemul trebuie sa scada aprox 1/3 (din cantitatea considerata dupa ce ati adaugat zaharul).

Puneti gemul fierbinte in borcane incalzite. Puneti capace si lasati borcanele pe masa din bucatarie, bine infofolite in paturi groase.

Dupa ce s-au racit, borcanele se pun in camara la rece.
Se foloseste la micul dejun sau ca gustare in cursul zilei, ca umplutura pentru clatite, cornulete, rulada sau pentru diverse prajituri.

Desi pare ciudat, impreuna cu telemeaua sarata are un gust deosebit!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gem de Prune" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

clementaene
•  19.07.2012 14:34:15

...am inceput ! ...sa vedem ce o iesi !

adi
•  08.08.2011 22:08:18

Ce pofta mi-e de o felie cu magiun ... Imi aduc aminte cum tot scoteam miezul de nuca din el :))

dreamgiuli
•  27.09.2010 17:40:47

ce amintiri frumoase imi trezeste......in fiecare toamna mamaia facea cel mai bun gem :)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gem de Prune