Galuste cu Prune IV

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi (eu am pus 7 cartofi mari)
  • 1 ou
  • 1 varf de sare
  • faina cat cuprinde aluatul
  • 2 lg ulei

Mod de preparare

Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb bine cu un varf de sare. Cand sunt gata, se dau prin masina de tocat (sau se zdrobesc cu furculita)

Se adauga restul de ingrediente, faina in ploaie pana se formeaza un aluat consistent, numai bun pentru modelat bilute. Se ia cate putin din aluat cu o lingura si se modeleaza cate o pruna. Galustele nu trebuie sa iasa foarte mari.

Se fierb in apa cu un varf de sare circa 20 de minute, pana cand se ridica la suprafata. Intr-o tigaie se prajeste pesmet in ulei/unt.

Cand sunt gata, galustele se dau prin pesmet si dupa preferinte, in zahar.

Se poate adauga smantana dulce. Eu nu am pus, prefer fara! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa