Galuste cu Prune IV

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi (eu am pus 7 cartofi mari)
  • 1 ou
  • 1 varf de sare
  • faina cat cuprinde aluatul
  • 2 lg ulei

Mod de preparare

Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb bine cu un varf de sare. Cand sunt gata, se dau prin masina de tocat (sau se zdrobesc cu furculita)

Se adauga restul de ingrediente, faina in ploaie pana se formeaza un aluat consistent, numai bun pentru modelat bilute. Se ia cate putin din aluat cu o lingura si se modeleaza cate o pruna. Galustele nu trebuie sa iasa foarte mari.

Se fierb in apa cu un varf de sare circa 20 de minute, pana cand se ridica la suprafata. Intr-o tigaie se prajeste pesmet in ulei/unt.

Cand sunt gata, galustele se dau prin pesmet si dupa preferinte, in zahar.

Se poate adauga smantana dulce. Eu nu am pus, prefer fara! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici