Espresso Panna Cotta

Postat pe: 31-01-2012
(0)

Ingrediente

500 ml lapte de frisca (eu am pus 250 ml)
150 ml cafea espresso (am pus 75 ml de ness preparat)
100 gr zahar (am pus 50 gr)
8 gr gelatina (am pus 4 gr)
1/2 baton vanilie (am pus o lingurita esenta de vanilie)
Pentru sos:
100 gr ciocolata
80 gr cafea espresso

Mod de preparare

Gelatina se pune in apa rece si se lasa cateva minute (se poate pune direct in cafea sau se foloseste circa 4 linguri de apa). Daca se foloseste baton de vanilie, se despica pe jumatate se scot semintele si se pun in laptele de frisca.

Se combina apoi cu zaharul, cu cafeaua si cu gelatina, pe foc, pana se infierbanta si incepe sa fca bule pe margine dar nu da in clocot. Se ia de pe foc, se pune esenta de vanilie, in cazul in care se foloseste aceasta in locul batonului de vanilie.

Se iau 6 cupe (sau 8 depinde de marimea lor) se ung putin de tot cu ulei si lichidul se strecoara prin sita, in fiecare. Se acopera cu film alimentar si se da la frigider peste noapte.

Pentru sosul de ciocolata, se pun bucatile rupte in vas deasupra baii de abur, se amesteca pana se topeste toata ciocolata, dupa care se ia de pe foc si se adauga cafeaua preparata. Se omogenizeaza bine si se serveste cu panna cotta.

Se decoreaza cu bucatele de ciocolata si boabe de cafea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Espresso Panna Cotta" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Espresso Panna Cotta