Dulceata de Piersici cu Pepene Galben

Complexitate
redusa
Dulceata de Piersici cu Pepene Galben

Ingrediente

  • 1 kg de piersici
  • 1 pepene galben aprox 1 kg
  • 1,5 kg zahar
  • 1 vanilie
  • zeama de la 1/2 lamaie (asta am uitat sa o pun)

Mod de preparare

Am curatat piersicile de samburi, le-am taiat cubuletze; pepenele l-am curatat de coaja si de samburi si iarasi a devenit si el cubuletze; am amestecat fructele si in o oala de inox (asa scrie in reteta ca tre' oala de inox) se pune 1 strat fructe 1 strat zahar, iara 1 fructe, iara 1 zahar si tot asa pana se termina fructele; deasupra se presara zaharul ramas, se acopera oala cu ceva si se da la rece pt. minim 6 ore (eu am lasat cam 4-5 ore); in timpul celor 6 ore trebuie amestecat din cand in cand fructele cu zaharul; ele o sa lasa foarte mult sirop.

Dupa cele 6 ore sau 12 ore, cum vreti (probabil cu cat sta mai mult cu atat mai bine) se strecoara fructele si siropul obtinut se pune la fiert la foc iute timp de 10 minute; apoi se adauga fructele si se fierbe (cam mult dupa parerea mea, eu am fiert cam 3 ore) pana se leaga siropul; stii testul siropului: se picura sirop pe 1 farfurie si cand nu mai curge de pe farfurie e gata;

Asa... dupa ce e gata se adauga zeama de lamaie si se stinge focul si se lasa sa se raceasca cu un prosop umed deasuprea oalei; apoi rece -dulceata - se pune in borcane - eu am pus deasupra conservant.

Cam asa am facut - iese super parfumata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa