Crema de unt (Buttercream)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 226 gr unt (65%grasime)
  • - 710 - 940 gr zahar (in functie de consistenta)
  • - aroma de vanilie
  • - pana la 4 linguri de smantana dulce

Mod de preparare

Untul se bate pentru circa 30 de secunde la viteza medie cu mixerul (sau robotul), apoi se da mixerul la viteza redusa si se adauga treptat zaharul circa 710 de grame pana se incorporeaza bine.

Se da mixerul la viteza medie si se adauga sarea, aroma, 2 linguri de smantana dulce si se bate pana se topeste zaharul. Pe parcurs se mai opreste mixerul din cand in cand si se amesteca cu o spatula pentru omogenizare.

Daca untul a avut mai multa apa si compozitia nu este suficient de consistenta se mai poate adauga zahar pana se obtine o consistenta buna. Daca compozitia rezultata este prea solida se mai poate adauga smantana dulce.

Are tendinta de a se usca pe tort. Inainte de acoperirea cu pasta, tortul trebuie dat cu o pensula cu putin apa amestecata cu cmc/tylose (sau apa simpla) pentru a se lipi mai bine fondantul de tort.
Buttercreamul se pastreaza in recipiente inchise ermetic la congelator pentru maxim 2 luni de zile. Inainte de utilizare se scoate recipientul cu buttercream din congelator si se baga in frigider pentru cateva ore. Apoi se poate scoate la temperatura camerei pentru maxim 30 de minute si dupa ce s-a inmuiat se intinde pe tort.

Calitatea buttercreamului depinde in egala masura de calitatea untului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
Nacreala cu spuma de pe zer
5
Parteneri
Fursecuri cu ciocolata, spritate
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata, spritate

Un chin...sa fac aceste fursecuri...un chin. De fiecare data mi-am dorit sa fac fursecuri spritate, insa orice reteta am...

Fursecuri cu ciocolata, spritate
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute