Cozonac Festiv cu Miere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g faina
  • 40g drojdie de bere
  • sare
  • 170g bere bruna
  • 100g migdale taiate
  • 50g miez de nuca taiat
  • 50g alune taiate
  • 1 lingurita ulei de susan

Mod de preparare

1. framanta faina: cu drojdia diluata in cinci linguri de apa calda cu 100g miere, seminte uscate si sare. Lasa la crescut la temperatura camerei
2. unge o forma: cu ulei de susan si aseaza hartia
3. modeleaza aluatul: in bucati rotunde. Aseaza-le in forma, cu o distanta moderata intre ele. Lasa-le la crescut.

4. coace cozonacul: timp de zece minute in cuptorul preincalzit la 210 grade c. scade temperatura la 180 grade c si coace-l inca 20 de minute. Unge-l cu miere calda dupa ce il scoti. Presara seminte. Baga-l la cuptor pentru inca 10 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)